Acorn
The Sicknature

af Ptas

Acorn har ligget i toppen af dansk hip-hops unsigned hype rangliste i årevis. Dels med sine egne udgivelser, hvoraf den kritikerroste EP "Limitless Prospects" er den mest kendte, samt som producer for alt fra Rent Mel og Cas til U-Manden og Funk Flush. Desuden rykker han nogle fantastiske live-shows sprængfyldt med energi og røgbomber. 

Efter megen gætteri om, hvor Acorn var signet udkom albummet "The Sicknature"Final Kut i maj 2002, hvor de lancerede det med et brag af et release party samt en flot video med fest og ghetto celebs skræddersyet til MTV. Men selvom videoen fik rotation på MTV Nordic blev albummet aldrig så stort som folk flest regnede med. 

Det er ellers pakket flot ind med et cover, hvor en opslugt, bebrillet Acorn nedfælder sin signatur i starinlysets skær med en rygende kuglepen. Fra CD'en indledes præsenteres Acorn som en dedikeret og agressiv herre, og allerede på andet nummer findes et af albummets højdepunkter. 

Titelnummeret er et diss til de forretningspartnere Acorn har dårlige erfaringer med, og han buster battleraps mod sine tidligere labels. Det virker enormt godt, for det er sjovere at høre tilsvininger når der sættes navn på modtageren. Desuden giver titlen "The Sicknature" også mening,  når Acorn afleverer sådan et møgfald til dem, der har fucket med hans signatur.

Ellers spænder de tretten numre på albummet bredt. "Forgive Me Then" og "One Day" er personlige historier om Acorn, hvor han ærligt fortæller om sin egen familie og deres problemer. "Clock Is Tickin" er et nummer om venskab med mafia-undertoner. 
"Unsinkable" og "Get In The Ring" er ren battlerap. 

Og så er der numre som "Aiming For The Stars" og  "Go For Self" der fortæller om man bliver til noget hvis man bruger sit talent. Begge numre har vokalister på hooken, og med et beat, der minder lidt om "Family Affair" er "Aiming For The Stars" måske mest club-orienteret. 

Jeg kan bedst li' "Go For Self," en positiv sang tilegnet ungerne, der får gode råd af Acorn og eks-Juice medlemmet Lena Tahara, som står for omkvædet, der bl.a. lyder: "In every shorty there's a winner, and every shorty got the right to go for self, so take full responsibility and set them free."

På rapfronten er der kun to numre med gæster. "Bottumz Up" feat. Knox og D-Sign, handler om at fyre den af i baren, og specielt D-Sign fra Noble er god herpå.  Knox er hørt bedre, men referencen til Leaving Las Vegas rammer plet. 

"The Game" gæstes af Outlandish, og selvom musikken er rigtig fed herpå, med et glimrende violin-loop og cool trommer og scratch, kan Outlandish's simple rim-konstruktion ikke konkurrere med den standard Acorn sætter.

Fortsæt...
 
 

[Tilbage til hovedmenuen]