17/11-97 (#27)
af Creative

Can’t we just all get along..... Denne uges udgave af The Cypher vil for sidste gang i lang tid komme til at dreje sig om fænomenet dansk rap. Jeg møder efterhånden dagligt folk, der konfronterer mig med mine holdninger og såkaldte had til rappere, der udtrykker sig på deres modersmål. Det er en udbredt misforståelse at jeg hader dansk rap, da jeg syntes, at der er en del rappere, der er ekstremt dygtige på dansk. Desværre er der også et overvejende flertal, der er elendige, men sådan vil det nok altid være inden for musik-branchen. Det er da heller ikke derfor, jeg så tit udtaler mig negativt om dansk rap, men derimod på grund af følgende 3 punkter :

1. Jeg føler ikke, at danske rappere, der får succes og har mulighed for at komme i medierne, på nogen som helst måde prøver at give medierne - og dermed den brede befolkning - et nuanceret billede af den Hip Hop kultur, som alle henholder sig til, både i deres rap samt i deres attitude. Der er uanede muligheder for at promovere kulturen i interviews, tv-indslag m.v., men det eneste der promoveres, er enten kunstnerne selv eller andre rappere på dansk. Personligt forstår jeg ikke, hvordan man kan vende ryggen til den kultur, der er ansvarlig for, at man overhovedet har rap som en udtryksform, i stedet for at give denne kultur props hver eneste gang man har muligheden for det. Dette fører mig videre til næste punkt.

2. Er dansk rap ved at blive en kultur for sig selv, der på flere og flere essentielle punkter adskiller sig fra den gængse Hip Hop kultur som vi kender den idag ? Dette er en af mine egne teser, som jeg dog mener bliver mere og mere tydelig som tiden går. Jeg syntes, at det på kulturens vegne er skræmmende at se 1400 mennesker til DM I Dansk Rap, der alle er klædt og opfører sig som en del af Hip Hop kulturen, når de aldrig er repræsenteret til andre arrangementer end dem, hvor der er optræden af danske rappere. Hvor befinder alle disse mennesker sig, når der er DM I Engelsk Rap, når Artifacts er her eller når der afholdes Turntable Technics med optræden af Company Flow ? Jeg syntes, at det bl.a. at de danske rapperes ansvar at prøve at undervise de mange, der ser op til dem omkring den rigtige del af kulturen og ikke bare om, hvornår dansk rap er startet.

3. Jeg har svært ved at forstå, at man vil indskrænke sin mulighed for at henvende sig til et langt større publikum ved at vælge at rappe på dansk. Hip Hop er internationalt, mens dansk rap er lokalt, og jeg tror aldrig jeg helt vil forstå, hvorfor man vælger at indskrænke sit publikum til max. 5 millioner mennesker, når man har muligheden for at blive hørt i hele verden. Jeg tror at dette er noget typisk dansk, og bl.a. en af grundene til, at vi har så pokkers svært ved at begå os musikalsk i resten af verden.

Er der overhovedet nogen fremtid for de engelsksprogede rappere her i Danmark ? Selvfølgelig er der det, og på det seneste er der flere og flere, der er begyndt at repræsentere på engelsk, hvilket er en stor glæde for undertegnede. Min drøm er et større samarbejde mellem den danske og den engelske scene, så vi på et tidspunkt kan komme ud over de sædvanlige diskussioner om, hvad der holder mest. Ovenstående repræsenterer selvfølgelig kun mine egne meninger, og jeg påstår ikke at jeg har svar på, eller ved alt om Hip Hop. Jeg ønsker blot, at man ser denne uges Cypher som et debat-oplæg, der kan være med til at skabe en bro imellem den danske og engelske rap-scene. And now, you know what’s next on the menu :

This Weeks Phat Selection :

This Week Last Week Title Artist
1 NEW Slang Editorial Cappadonna
2 NEW Time To Shine Brainsick Enterprize
3 NEW Life N Lessons Mic Geronimo
4 5 Fuck Nas Cormega feat. Far Rockaway
5 4 One Thing Or Another AK Skillz
6 NEW Murder Season Lace Da Booms
7 2 Peoples Choice Defari
8 1 When I’m Flowing Rakim
9 2 You Know My Steeze Gangstarr
10 9 Repetition Siah

© Creative for The Boulevard Connection
Læs forrige udgave af The Cypher ved at klikke her!

Hvis du har en kommentar til The Cypher, kan du skrive til Creative på denne e-mail adresse.

Hovedmenu | Hip-Hop Board | Freestyle Board | Chat1 | Chat2 | Nyheder | Koncerter | Anmeldelser | Tankestrømmen | Radioshows | Særlige begivenheder | Fotoalbummet | Links