30.06.2003

Stueren Xzibitionisme

DSC_1251.gifEftersom Gang Starr ret tidligt aflyste, havde Roskilde god tid til at finde en værdig afløser, og Xzibit, der har flair for at gøre aggressivitet underholdnende og netop har færdiggjort Anger Management touren med Eminem virkede på papiret også som et godt valg. Han lagde også godt ud søndag eftermiddag på festivalens næststørste scene, Arena.

Med bare et gigantisk Xzibit graf-piece og DJ'en i baggrunden, truede Den Sorte Hulk med det ru stemmebånd crowden til at sætte gang i festen. Han fortalte glad at det altid var dejligt at være i Copenhagen, men det skandinaviske publikum tilgav hurtigt den karismatiske MC.
Publikum var på, og specielt materialet fra Dre's Aftermath-producere som What's The Difference og Multiply, hvor der mere satses på catchyness end dybde ramte bredt, så selv folk uden for teltet kastede krydsede arme i vejret.

Efter 3-4 numre, introducerede X-manden Krondon fra Strong Arm Steady crewet, der efter at have rippet et udecifrerbart solo-vers optrådte som back-up resten af showet. Ud over at være verdens hvideste neger, og grim nok til at skræmme Craig Mack gjorde Krondon ikke meget væsen af sig, og man kunne ønske Xzibit havde medbragt Ras Kass ellerDefari som han før har turneret med, så vi kunne have hørt flere Golden State og Likwid Crew numre.

Xzibit gjorde sit arbejde professionelt, han udstrålede både energi og autoritet på scenen mens han i bar overkrop fyrede op for sine hits. Hip-hopperne kunne også glæde sig over gamle klassikere som "What You See Is What You Get", "Los Angeles Times" og en så fornem udgave at "Paparazzi" at kun Helly Hansen jakken manglede, mens crowden skrålede med på: "It's a shame you only in the rap game, only for the money and the fame!"

Men efter fire dage med "Which side is the livest", "Say Ho" og "Everybody scream" rutiner, manglede originaliteten i publikums-rockningen, så selvom showet var cool nok virkede det hele lidt stuerent og Xzibit blottede intet overraskende, hverken nye numre eller freestyles; han crip-walkede damn-near ikke engang til "Get Your Walk On". Roskilde må også tage den manglende farlighed på sin kappe, for lyden var gennemgående så lav, man uden problemer kunne føre samtale midt i teltet. Koncerten var - som så meget andet hip-hop - lagt om eftermiddagen, hvilket indbyder mere til stening end rocking hos publikum.

Heldigvis bestemte Xzibit og Krondon sig for at X-stra numrene var et godt tidspunkt at sætte gear-skiftet i overdrive, så de gik ud med stil da bl.a. superhittet "X" ramte crowden som en højre-venstre kombination. Xzibit var en fin oplevelse, og de fleste fans fik smæk for skillingen; men variationen udeblev så nogen XXL-oplevelse blev det ikke.

Se billeder fra koncerten her

1, 2,3, 4, 5, 6, 7 & 8

Billeder af Johan Spanner © Rapspot.dk

Skrevet af ptas 30.06.2003 20:36