30.06.2003

Outland mo-romatik

Outlandish spillede lørdag aften på Arena-scenen. Sjovt nok var det samtidig med hip-hop heltene Def Jux spillede på Odeon og pigernes favoritter Blur rockede Orange, så egentlig burde Outland-publikummet være spredt for alle vinde, men der var masser af hip-hoppere og især kvinder der havde proppet sig ind i det stopfyldte Arena-telt.

Selvom gruppen fik et massivt gennembrud med "Walou", er det alligevel først med "Guantanamo" og specielt Aicha-coverversionen de etniske smørtenor-rappere er blevet gigantiske, de er kommet langt siden de varmede op for Miss Mukupa til Roskilde 2000.
Isam, Lenny og Waqas stod på scenen som lige dele rap-sangere og teenage-idoler, og om man kan li' deres flavor eller ej, er de i alt fald professionelle, og det hele lød så krystalklart, at man næsten kunne forstå Lenny's tekster, dem på spansk altså.

Showet tryllebandt det brogede publikum, og der var lagt vægt på ørehængerne og kærlighedssangene. Det er sjælent at se en gruppe rappe med så meget patos, men når man ser hvordan de rapper sig lige ned i pigernes trusser, er der ingen tvivl om at de formår at tilfredsstille deres publikum. Som backpackende playerhater kan man konstatere at rap-skillsne mest ligger i nede-på-jorden fortælle-flows, specielt når Majid, som virkelig lægger et lækkert flow deltager på scenen. Nogen gange karmede selvfedheden også over og da de satte to camping-stole op midt på scenen og skiftedes til at sætte sig i den ene stol, og rappe til en imaginær pige i den anden, lignede de mere morons end moro.

Gruppen er kendt for de farverige etniske elementer i musikken, og de havde taget masser af arabisk sang med, og det specielle mix af verdensmusik og hip-hop, som ellers særligt franske rappere mestrer gik rent ind. Hip-hoppen var heller ikke glemt, de fyrede op for diverse rap-instrumentaler, og særlig rappet over Panjabi MC gik rent ind. Den halvpoppede crowd havde det lidt svært med: "Everybody say..." call-and-response stilen, men grinede til gengæld stort da der blev rappet 'trippel'-tempo på pakistansk.

Showet sluttede med "Aicha" og fyrværkeri, der var Orange scene værdig, men Roskilde formåede igen i år at holde al hip-hop ude i de mindre telte selvom gruppen havde været et oplagt bud på en dansk gruppe der kunne trække folk til. Outlandish laver cross-over på fuld styrke og de gav crowden præcis hvad den bad om, et gennemført show der i den grad flirtede og forførte pigerne.

Skrevet af ptas 30.06.2003 20:38