13.07.2003

Mad Connection - Interview med Mad Con & Ken Ring

IMG_2038.gifMad Con består af Kapricon fra Etiopien og Critics fra Sydafrika, der repræsenterer et af norges up-and-comming håb for efteråret. Til Roskilde var de et af de mest energifyldte bands til Nordic By Nature, og de sprudlede stadig af overskud da vi hookede op med dem i solskinnet bag scenen. Rapperne var smilende og venlige interviewet igennem, men alligevel ikke blege for at drille den danske rapporter, og det hjalp selvfølgelig ikke at svensk raps bullerbasse, Ken Ring, også havde slået vejen forbi. Vi fik fortalt en del eksklusive nyheder, et par håb og drømme, blandet med en personlig trussel og et opråb til de danske hip-hoppere.


Hvordan hookede Mad Con og Ken op med hinanden?

Kapricon: Vi tog over til Kens studie, og da vi fortalte vi skulle spille på Roskilde festival tog han med os herned. Ken har altså produceret den første single, det er et af de tungeste skandinaviske hip-hop tracks, nogensinde. Maaan, det track, det er så heavy!

I spillede et cool sæt i eftermiddag, kan I fortælle om de sange i spillede?

IMG_2043.gifKapricon: Det var alle sammen nye sange, fra vores kommende album - selv folk i Norge har ikke hørt dem. Den første single udkommer i august, produceret af Ken Ring! De to første singler udkommer på vinyl, og så dropper vi albummet officielt dem.

Critics: "Fuck You"
er af os selv. Det handler om de peoples, der ånder en i nakken og fortæller en masse bullshit 'yadda yadda yadda', dem siger vi 'fuck you' til. "Con Artist" er et billede af os selv, der forklarer hvem vi er, og hvad vi gør - for vi overlever ved at hustle. "Big T'ings" den selvfølgelig om at big t'ings a gwan, og folk må hellere vågne op. Vi er faktisk en af de eneste rent sorte grupper i Norge nu, og vi kommer med en forhammer, vi har tænkt os at hamre små, hvide drenge ned med! Just kidding...

Små, solbrændte drenge er det vel nu. I har arbejdet en del sammen med PaperBoys bl.a. på deres hit "Barcelona", hvordan kom det i orden?

Critics: Vi er faktisk en del af den samme klikke, vores selskab hedder AA Recordings, så hvis der er nogen folk derude med skills uden kontrakt, kom til os!

Hvad er jeres mål med at lave musik?
IMG_2047.gifKapricon:
At blive hørt, at få folk til at lytte til de ting vi snakker om. Vi vil naturligvis gerne leve af vores musik, og købe biler og tage os af vores børn, og hvis vi kan det mens vi gør det, vi elsker at gøre, samtidig med vi får respekt for det, er det smukt. Vi har ingen intentioner om at leve efter white trash idealer som Eminem.

Hvad betyder hip-hop for jer i dag?

Critics: Money, Power And Respect, haha! Nej det er en måde at leve på. Hip-hop betyder det samme for mig nu, som for ti år siden, men hip-hop er anderledes nu, der er for meget bullshit, og i stedet for at bruge hip-hop som et kreativt udtryk, bruger de det som en trend.

Ken:
Hvis det ikke var for hip-hop var vi motherfuckers ikke hvad vi er i dag, det eneste vi har er hip-hop. Vi voksede op med det, og vi er ikke en ting idag og noget andet i morgen.

Beautiful. Når albummet dropper, bliver det så en fælles skandinavisk udgivelse eller fokuserer I mest på Norge?

Critics: Vi er faktisk etablerede i Norge, så vi prøver at ramme hele Skandinavien...

Hvad synes I om verdens politiske situation nu?

Critics: For at samle det i en nøddeskal, er det bare fucked up. Det er sindssygt, stormagterne viser bare, hvor mange kræfter de har, hvor meget de kan manipulere os og snyde alle os udlændinge. Derfor repræsenterer vi for minoriteterne, dem der bliver bondefanget. I Afrika sulter over 30 millioner mennesker, og ingen bekymrer sig om hele det kontinent fordi lande i mellemøsten kæmper om olie.

Hvad synes I om Danmark?

Kapricon: Aw, Danmark er smukt, jeg elsker at være her. Vi har været her før da vi optrædte til Danish Hip-Hop Awards.
Critics:
Jeres joints er så stærke at jeg bare tog to hiv af en og faldt næsten ned at scenen og besvimende.
Ken: Må jeg sige noget før vi slutter? Danmark er fedt og alt det pis, men I burde få flere sorte engagerede I hip-hop scenen, flere indvandrere. For hver gang jeg kommer herned, og jeg har været her tit, hører jeg "Blacka blacka, blaw blaw, gangsta ditten og datten" og det er hvide motherfuckers dér siger det. Det giver ingen mening, det er os sorte, der har brug for hip-hop!

Se billeder i større format:
1 & 2 & 3

Skrevet af ptas 13.07.2003 15:27