26.06.2003

Definitive Jux, definitely jamable

el-p.gifPå lørdag kl. 21:00 går Def Jux holdet (i denne omgang bestående af El-P, Aesop Rock og RJD2) på Odeon Scenen med en ordentlig pose attitude og gnitrende beats til røven og underbevidstheden. Det bliver med et personligt og kontruktivt destruerende rap eventyr der indeholder referencer til 1980'er hiphop idéer og 1970'er soul. Den enormt levende Mr. Lif fra Boston datidens hiphop-kollektiv, Rebel Alliance, som oprindeligt var blevet annonceret på plakaten, er i denne omgang blevet byttet ud med undergrundslegenden AesopRock, som i senere tid er gået hen og blevet blevet El-P's højre hånd. Den "tyske" RJD2 som netop har været aktuel med ep-versionen af "The Horror" som indeholder den nyere instrumental hiphop klassiker som også var at finde på "Dead Ringer", samt en række nye tracks med samme idégrundlag. RJD2 vil står bag pladespillerne, mens at El-P og Aesop Rock vil sætte ild til mikrofonerne med numre fra "Fantastic Damage", "Labor Days", og formodentlig nye numre fra AeseRock's opkommende "Bazooka Tooth" album. Denne konstellation af kunstnere har bl.a. spillet "Revenge of the Robots" touren igennem (indtil at AesopRock måtte falde fra pga. sygdom), og har derudover rocket primært alt hvad der kunne rockes i New Yorks undergrund, så der kan forventes et brag af et gennemspillet show fra nogle af Def Jux' powerplayers. Vi ses til en fantastisk omgang skade til øregangene.

Relevant er også at den gode Mike Ladd, som er eksperimenterende hiphop kunstner med hang til det elektroniske og til spoken word elementer, spiller til The Wire's Adventure in Modern Music som finder sted på Odeon scenen mellem kl. 20:00 og kl. 24:00 fredag aften. Dette event omfatter også tidligere WARP records kunstner Squarepusher, amerikanske Suicide, og de japanske maraton-musikere Fushitsusha.

Relevant diskografi :

El-P - "Fantastic Damage" LP (Def Jux 2002)
AesopRock - "Labor Days" LP (Def Jux 2001)
AesopRock - "Daylight" EP (Def Jux 2002)
RJD2 - "Dead Ringer" LP (Def Jux 2002)
El-P - "Deadlight"/AesopRock - "Train Buffer" (Chocolate Factories 2002)

evt.
Company Flow - "Funcrusher Plus" LP (Rawkus 1997)
Company Flow - "Little Johnny From Tha Hoziptul" (Rawkus 1999)
AesopRock - "Music for Earthworms" Bånd (1997)
AesopRock - "Appleseed" Bånd (1999)
AesopRock - "Float" LP (2000)
diverse mHz materiale

Posted by Orama at 18:13

UFO & Yepha2 på forsiden af Roskilde Avisen

Yepha_og_Ufo2.gif

UFO & Yepha2 formåede tirsdag i den grad at få et vindblæst publikum op af camping stolene. De spillede nogle nye numre, bl.a. et battle-track til den kommende "Fight Night All-Stars" CD produceret af DJ Static. Det rykkede så meget i Roskildes pressekorps at optrædenen kom på forsiden af den daglige avis, som i øvrigt betegnede arrangementet som: "hip-hop extravaganza". Læs onsdagsudgaven af avisen online her.

Vi snakkede med rapperne efter showet, og det kommer der naturligvis en update med, hvor vi også kan fortælle lidt eksklusivt om deres nye album.

Billede af ptas © Rapspot.dk

Posted by ptas at 02:20

Organism 12 aflyser

organism_12_2.gifEftersigende har den svenske rapper Organism 12 aflyst sin optræden til "Nordic By Nature", grundet andre forpligtigelser hjemme i Sverige. Det er superærgeligt det mobbede barn med automatvåben skrotter Roskilde, og det vides endnu ikke om der kommer en erstatning.

Efter hypen omkring Ufo & Yepha2s show på Vans scenen må de ses som et oplagt bud som afløsning.

Posted by ptas at 02:12

Nyheder fra Noize og Per V

noize.jpg

Vi mødte Per og Noize til en snak om hvad de har ild i for tiden generelt, men specielt på Roskilde selvfølgelig. Det kom der en fin snak ud af, som kan læses i Per interviewet.

Foreløbig kunne de afsløre et par hemmeligheder om Denmark's Finest showet lørdag til den fælles skandinaviske showcase - "Nordic By Nature". Dels er de tre DJ's show sat sammen med Static og NatiLL's optræden, så de fungerer som en helhed. Og at de satser på at lave "50/50" live på tre pladespillere så de gennem turntablism genskaber beatet og alle de originale scratches og wordcuts.

Desuden løftede Noize sløret for at han har været i studiet med de gamle 5% favoritter Brand Nubian og at han arbejder på en version af Gang Starr's klassiske "It's Mostly The Voice" sammen med Guru. Det bliver et rework af det originale beat hvor de oprindelige rim er ændret så de handler om super DJ'en i stedet, den skulle komme til at hedde "It's Mostly The Noize"!

Det kan man jo kun glæde sig til.

Billede af ptas © Rapspot.dk

Posted by ptas at 02:06

Linselus fra Vans Scenen Onsdag

Line_og_laura.gif

Se billeder her!

Vi følger senere op med en stemnings rapport fra hele Vans arrangementet.

Posted by Køhl at 01:50