27.06.2003

Loose Cannons til Nordic by Nature

025-copy.gifSveriges løse rimkanoner Loose Cannons gav den fuld æde på scenen med live-lyricism, fra alle vinkler. De er et punchline kollektiv født ud af Gøteborg's Fatmilk hip-hop klub, og de havde også Fatmilk-DJen Dainja på pladespillerne. Selvom deres materiale godt kunne haft flere variationer kan man ikke benægte underholdningsværdie i et frontalt angreb af rim-teknik og ondsindede presonlige fornærmelser på rim. Rapperne har tidligere arbejdet sammen med undergrunds-rimspytterne Mhz og både Glaciouz The Ic3 samt FormOne og Nephilim fra Autobots har været igennem kværnen til MC's Fight Night.

De blev rigtig godt modtaget, særligt af de blå-gule men det engelske sprog gjorde den supertilgængelige og deres show var i det hele taget skåret ind til benet. Efter de wrappede op med "Rapping It Up" smed Dainja Gang Starr's nyeste 12"'er på og Formula One gjorde det klart for publikum hvad hele rap-helvedet handler om: "Skills!"

Se 3 billeder i større format fra koncerten
Formula One, Nephilim & Glaciuz The Icy & Glaciuz The Icy

Billeder af Carsten Seidel © Rapspot.dk

Posted by ptas at 21:25

Mad Con til Nordic by Nature

010-copy.gif Norske Mad Con med rødder i Sydafrika og Etiopien indtog scenen efter Equicez hvor hosten Fluidman, som nærmest eneste crowd-leg hele dagen fik venstre side til at råbe "mad" og højre siden til at råbe "con". Det var ikke nok for den svenske rapper Ken, der med scenevant ekspertise hypede crowden med både kropssprog og rimord. Rapperne Critical og Capricorn, der ligner dead_prez en hel del, gik på scenen og leverede et lækkert show, med hurtige reggae-flows over halv-jiggy'e beats bl.a. af Ken! De rapper på engelsk og er nok bedst kendt fra Paperboys' sommerhit "Barcelona."
Bag pladespilleren havde de DJ Hercules tidligere kendt som Gordon fra Tommy Tee's crew der dirigerede slagets gang, mens de to dread-lockede, barmavede norsk-afrikanere fyrede den af på scenen med lynhurtige flows.
Før gutterne sluttede af sendte de en tør kommentar til George W. Bush og så efterlod de crowden med et show, uden store enkelt-momenter men med fed atmosfære og energi.

Se billeder fra koncerten Critical, Kapricorn & Kapricorn

Billeder af Carsten Seidel © Rapspot.dk

Posted by ptas at 20:56

Equicez til Nordic by Nature

008-copy.gifEquicez spillede som andet band til Nordic by Nature arrangementet. Introduceret af Fluidman der skiftevis fik de skandinaviske lande til at skrige "aiight" alt efter hvilken nation de repræsenterede for. Surt at Grønland ikke blev nævnt, de får som regel god respons. Der var tydeligt flest nordmænd der havde bevæget sig op foran scenen da DJ Nuhh gav den slæde. F_EmOne og Cast stormede på scenen og levede introen hvor publikum skiftevis skreg "Cast Motherfucker" og "The Fuck" før de rigtig kogte det gode lort op. Cast rapper på norsk og F_em på engelsk, men energien fra det norske publikum gjorde man rockede ligeså meget til Cast's tekster. Efter "Live From Pass It" hvor F_Em leverer den stenhårde punch: "MC's all deserve to be smacked on the grill like barbecue meat" fyrede de op for Cast solo nummeret "Den Smarteste Karen" før de sluttede af med den sjove og funkye "Barnslig" der pt. hitter på ZTV og MTV Nordic.
Gruppens stil varierer fra battle rhymes til thugged out og de er overhovedet ikke bange for at rappe over down south beats, men de gør det til gengæld fedt. Folket var virkelig med drengene og de fulgte godt op på hypen Suspekt havde genereret. Eneste anke må være det er vanskelig at følge med i det skiftevis norske og engelske flow. Ikke at det gør alverden for en drikke-sang er vel en drikke-sang uanset og den hedder "the drinking song" eller "Drekka Låta". Equicez er altid en fornøjelse uanset om de optræder i Danmark sammen med Frez Force eller med deres eget materiale fra "State Of Emergency" pladen hjemme i Norge. Når man får lov at nyde mike-kontrolørerne i Danmark sammen med de norske backpackers og go-jenter på en 50 grader varm scene er det helt sikkert den ultimative hardcore hip-hop oplevelse.

Se billeder fra koncerten i større format 1, 2, 3 & 4

Billeder af Carsten Seidel © Rapspot.dk

Posted by ptas at 20:26

Nyt DJ Cars10 mixtape

cars10pushermixtape.jpg

Efter den massive respons på sit forrige mixtape "Check The Intellect" er Københavns egen DJ Cars10 igen klar med en godt en times tur ud i danske og udenlandske undergrundstracks. Titlen er "Byens Pulz" og denne gang byder han bl.a. på numre fra Beatnuts, Subconscious, Blackalicious, MURS, og Little Brother. Ligesom sidst er det hele krydret med hans egne beats samt en række gæsteoptrædener fra Context, Strøm, Paulo, Isbjerg, Inspector Clueso, DJ Jazz T og DJ Kruzh'em.

Som den snu fætter han er, har han selvfølgelig timet udgivelsen med Roskilde Festivalen og kunne således ses pushe produktet rundt omkring på pladsen. "De går som varmt brød; jeg har solgt 10 stk. på 2 timer", fortalte han Rapspots udsendte mens han blinkede til en norsk jente med MC Jimmieee lurende i baggrunden.

Mon ikke der er lagt op til en gentagelse af successen?

For mere info klik ind på djcarsten.dk

Billeder af Køllephar_rell © Rapspot.dk

Posted by m_dejean at 16:18

Flavourz.dk skriver stemningsrapport og anmeldelse af Youngblood Brass Band

Vores kollega og værdige konkurrent, som vi ligger sammen med i hip hop campen har fyret op for deres første stemnings rapport, fra den officielle dag 1 på Festivalen.

Du kan læse den
her.

De har desuden også anmeldt Youngblood Brass Band fra Wisconsin. Klik her.

Posted by Køhl at 05:32

Nye billeder, en torsdag på Roskilde uden så meget live hiphop

linselus.jpg

Torsdagen bød ikke på så meget hiphop live fra scenerne, men tjek hvad der bl.a. gik ned i hip hop campen, og rundt omkring på festival pladsen.

brandvarme billeder klik her.

Posted by Køhl at 05:19

Rent Mel på vej med ny plade

joogmoeller4.gifMC Jo og DJ Møller var et smut forbi lejren for at flashe deres ny-indspillede nummer, samt at tæve hinanden i Def Jam Vendetta. De kunne undervejs fortælle at de har lavet en masse nye numre til den nye Rent Mel plade, hvilket primært bliver produceret af MC Jo og Atilla. Efter hvad undertegnet har hørt fra nyere koncerter og den eksklusive lytning, så bliver det en del mere jiggyfied, men ligeså hiphop som hidtil. Det er endnu uvist hvilket pladeselskab, hvilken releasedate, og hvilken albumtitel der omkredser det opkommende album, men vi dropper nyheden når den er der.

Posted by Orama at 01:23

Fluidman hoster Nordic By Nature

IMG_2290-copy.gif Internettets egenFluidman , kendt fra sine Live Phluids arrangementer på Vega og som idémanden bag DK Phluids hoster "Nordic By Nature scenen fredag og guider os således kyndigt gennem timerne med skandinavisk hip-hop.

Se billedet i stor størrelse klik her

Billede af Carsten Seidel © Rapspot.dk

Posted by ptas at 00:53

Dansk Rap på Vans scenen

RentMel2.gifSkater-mærket Vans havde i år lavet en scene med danske rap artister som spillede mens skateboardsne tonsede op og ned ad halfpipes og ramber. Meningen var at hip-hopperne skulle have indtaget scenen fra søndag til onsdag men grundet det dårlige - blæsende og regnende - vejr, kom der først rigtig bounce på scenen fra tirsdag.

Seattle-fænomenet William Lemke som pt. laver dokumentarer om bl.a. dansk hip-hop hostede showsne, med varierende held af den simple grund at der nogen gange var alt for lidt at sige - og det gjorde han så.

Desuden var der break og freestyle konkurrencer, og et helt crew af engelske human beat boxere, så der var rigtig fyret op for glansrækken at underholdende hip-hop aktivtiviteter.

Mindre kendte grupper som Sundby Klanen og Den Gyldne Middelvej spillede også til arrangementerne men det var rutinerede kræfter der stjal showet.

Onsdag spillede 4 Fod med Turkman Souljah og gav den så meget gas at man kan forvente det tidligere Kælder-affilierede crew ryster mange røvhuller i fremtiden. Specielt var der fly-ass dansere.

UFO og Yepha lavede også en fantastisk performance, og de var super sammenspillet og præcis så pro som man kunne ønske sig. Specielt numre som "Sure Pige" og Den Vestlige, hvor drengene kicker dybere historier gik rent ind. "Hver Dag" som pt. hitter på Boogie var heller ikke uden gennemslagskraft og de fik virkelig cementeret deres ry som live-show specialister.

Clemens var surprise act onsdag, og det fungerede også udemærket. Han virkede bare en smule fjern, og bedre sammenspil mellem ham og DJ'en ville have været fedt. Clemens leverede en del nyt materiale men det blev mest serveret som freestyle og det var nærmest kun "Hr Betjent" der gav genlyd i publikum. De nye tekster virkede godt rimet men mget komprimeret og nåede ikke rigtig ud.

Rent Mel i Posen spillede som sidste act onsdag og gjorde det supergodt. De lavede ikke meget gammelt materiale - kun "Skæve Børn" og ting fra Tegnedrengen's EP - men de rckede stadig crowden. Deres nye sound er mere jiggy på produktionsssiden, men teksterne er stadig ren Roskilde funk. Desværre fuckede lyden op tre gange så gruppen til sidst måtte opgive at fuldføre showet.

I min bog var de mest spændende Noize og Per V der dannede par tirsdag og onsdag, hvor de lancerede deres nye show til show jubel blandt publikum. Pers tekster fra de nyere bedrifter blev parret med Noize's favorit instrumentaler. Det fungerede supergodt, men alligevel var crowden mest oppe at ringe over de gammel kendte tricks - Per V's freestyle og Noize's DJ-show. Ligesom Yepha og Ufo spillede de to dage i træk, og der var kommet ekstra krudt på det sidste show. Bl.a. cuttede Noize breaker-favoritten Incredible Bongo Band's "Apache" op lovely, og gik over i "Made U Look" med Nas. Derefter tog Per V stikordet og lavede dygtigt "They Shootin..." omkvædet om til "De Snyder...", eftersom Nas er blevet hjemme i Queens Bridge og endnu engang har aflyst et show i Danmark.
Per gjorde også stor lykke med sin freestyle begge dage, men selvom han satte sin signatur på et par bryster onsdag eftermiddag var det stadig Noize der imponerede så meget at den lange DJ-superhelt måtte skrive autografer i dagevis.

Billeder af ptas © Rapspot.dk

Posted by ptas at 00:37