29.06.2003

Bjergtœgt i effekt!

IMG_4670.gifRoskilde har endelig taget sig sammen og forstået, at man ikke kan fronte på de mennesker, der i det stille har revitaliseret soulmusikken de seneste år. Sidste år fik vi således en visitation fra Erykah Badu, der blessede festivalen med en bliver af en koncert. I år var hovednavnet sangerinden Jaguar Wright fra Philly, som gav os et helt anderledes down-to-Earth og intimt show.

Med basis lagt af en effektiv og ganske nuanceret backinggruppe, gav Jaguar sig god plads til at bredde sig over musikken – hun nynnede og scattede sig gennem de fleste af sine numre på en ligefrem og ukrukket måde, der tilførte koncerten dens vœsentligste liv. Hendes skala er bred, hendes stemme er både fyldig og tough og ved en koncert oplever man oven i købet, hvor naturligt charmerende hun er.

Dette var hendes første koncert i Europa og man fornemmede, at hun var rigtig glad for at vœre her og hun fik da også maad love tilbage fra et halvfyldt Odeontelt (gamle Ballroom, som nu ligger et andet sted – det giver minus mening...). Hun gav den hele armen i ofte varierede udgaver af sine sange – et afgjort højdepunkt var en følsomt fremført version af ”Love Need and Want You”, der i breaks gik i den hårde discomode og satte gang i salen. ”Ain’t Nobody Playin’s” første vers blev leveret over grundriffet i nummeret, spillet på guitar og bas, for derefter at gå over i selve beatet ved omkvœdet – lad os bare sige, at folk begyndte at hoppe rundt...

”The What Ifs” og en ny sang om hustruvold og venskab hørte til andre af højdepunkterne i en kvalitetsmæssig konsistent koncert, og det måske mest rørende nummer var ”Lineage”, hvor hun med eftertryk udtrykte sin kœrlighed til sine rødder, med budskabet om at bevidsthed om netop dette er essentielt i ethvert liv. Det kunne have vœret krukket, men blev det aldrig i kraft af den œrlighed hun udstrålede.

Det samme må siges om hendes ekstranummer, som naturligvis var ”Self Love” . Hun startede med at forklare, hvorledes det nummer var indspillet i one-take og sagde så, at hun kun kunne spille det hvis hun fik sig en smøg. Og så sang hun, uden at lade rygepinden påvirke sin røst, denne sin mest følelsesladede sang med varm livskraft og virtuos stemmeføring. Bevœgende.

One luuuuv!!!

Se flere billeder fra koncerten

1, 2, 3, 4

Fotograf: mat © Rapspot.dk


Posted by Mat at 18:41

Flavourz.dk seneste update fra Festival

Tjek anmeldelse af Little Brother og stemningsrapporter fra Roskilde Festival af Flavourz.dk

Klik her.

Posted by Køhl at 13:04

Linselus: Snapshots fra Lørdag på Roskilde Festival

IMG_3844.gif
Lørdag,: Def Jux og folk fra det danske hiphop miljø kom forbi hiphop kontoret til en omgang cold chilling, pladevending og Def Jam Vendetta...Yippie Yay!

I den forbindelse har vi også lavet interviews med Aesop Rock, Rjd2 & El-P, Little Brother, Ufo & Yepha & Suspekt, som kommer op på sitet her, snart.

Følg med, vi mangler stadig søndag på Roskilde, hvor bl.a. Xzibit og Malk De Koijn fyrer op.

Brandvarme billeder klik her.

Billeder af Køhl © Rapspot.dkPosted by Køhl at 12:55