30.06.2003

DJ Noize Station Drop

IMG_2156.gifBackstage til Nordic By Nature møder vi en særdeles veloplagt Dj Noize, en tredjedel af Denmarks Finest, som giver den op for moderskibet, Copenhagen Rapspot


Klik for at downloade

Posted by Køhl at 23:51

Festival Vagt Station Drop

Søvnig og på vej hjem til Hip Hop Campen fra Malk De Koijn koncerten møder Rapspots udsendte video fotograf endnu en smuk og gæv ung Festival vagt, specielt ved hende her er at hun kan synge og at hun elsker Rapspot.
Hør hendes serenade, klik for at downloade

Posted by Køhl at 23:23

Outland mo-romatik

Outlandish spillede lørdag aften på Arena-scenen. Sjovt nok var det samtidig med hip-hop heltene Def Jux spillede på Odeon og pigernes favoritter Blur rockede Orange, så egentlig burde Outland-publikummet være spredt for alle vinde, men der var masser af hip-hoppere og især kvinder der havde proppet sig ind i det stopfyldte Arena-telt.

Selvom gruppen fik et massivt gennembrud med "Walou", er det alligevel først med "Guantanamo" og specielt Aicha-coverversionen de etniske smørtenor-rappere er blevet gigantiske, de er kommet langt siden de varmede op for Miss Mukupa til Roskilde 2000.
Isam, Lenny og Waqas stod på scenen som lige dele rap-sangere og teenage-idoler, og om man kan li' deres flavor eller ej, er de i alt fald professionelle, og det hele lød så krystalklart, at man næsten kunne forstå Lenny's tekster, dem på spansk altså.

Showet tryllebandt det brogede publikum, og der var lagt vægt på ørehængerne og kærlighedssangene. Det er sjælent at se en gruppe rappe med så meget patos, men når man ser hvordan de rapper sig lige ned i pigernes trusser, er der ingen tvivl om at de formår at tilfredsstille deres publikum. Som backpackende playerhater kan man konstatere at rap-skillsne mest ligger i nede-på-jorden fortælle-flows, specielt når Majid, som virkelig lægger et lækkert flow deltager på scenen. Nogen gange karmede selvfedheden også over og da de satte to camping-stole op midt på scenen og skiftedes til at sætte sig i den ene stol, og rappe til en imaginær pige i den anden, lignede de mere morons end moro.

Gruppen er kendt for de farverige etniske elementer i musikken, og de havde taget masser af arabisk sang med, og det specielle mix af verdensmusik og hip-hop, som ellers særligt franske rappere mestrer gik rent ind. Hip-hoppen var heller ikke glemt, de fyrede op for diverse rap-instrumentaler, og særlig rappet over Panjabi MC gik rent ind. Den halvpoppede crowd havde det lidt svært med: "Everybody say..." call-and-response stilen, men grinede til gengæld stort da der blev rappet 'trippel'-tempo på pakistansk.

Showet sluttede med "Aicha" og fyrværkeri, der var Orange scene værdig, men Roskilde formåede igen i år at holde al hip-hop ude i de mindre telte selvom gruppen havde været et oplagt bud på en dansk gruppe der kunne trække folk til. Outlandish laver cross-over på fuld styrke og de gav crowden præcis hvad den bad om, et gennemført show der i den grad flirtede og forførte pigerne.

Posted by ptas at 20:38

Stueren Xzibitionisme

DSC_1251.gifEftersom Gang Starr ret tidligt aflyste, havde Roskilde god tid til at finde en værdig afløser, og Xzibit, der har flair for at gøre aggressivitet underholdnende og netop har færdiggjort Anger Management touren med Eminem virkede på papiret også som et godt valg. Han lagde også godt ud søndag eftermiddag på festivalens næststørste scene, Arena.

Med bare et gigantisk Xzibit graf-piece og DJ'en i baggrunden, truede Den Sorte Hulk med det ru stemmebånd crowden til at sætte gang i festen. Han fortalte glad at det altid var dejligt at være i Copenhagen, men det skandinaviske publikum tilgav hurtigt den karismatiske MC.
Publikum var på, og specielt materialet fra Dre's Aftermath-producere som What's The Difference og Multiply, hvor der mere satses på catchyness end dybde ramte bredt, så selv folk uden for teltet kastede krydsede arme i vejret.

Efter 3-4 numre, introducerede X-manden Krondon fra Strong Arm Steady crewet, der efter at have rippet et udecifrerbart solo-vers optrådte som back-up resten af showet. Ud over at være verdens hvideste neger, og grim nok til at skræmme Craig Mack gjorde Krondon ikke meget væsen af sig, og man kunne ønske Xzibit havde medbragt Ras Kass ellerDefari som han før har turneret med, så vi kunne have hørt flere Golden State og Likwid Crew numre.

Xzibit gjorde sit arbejde professionelt, han udstrålede både energi og autoritet på scenen mens han i bar overkrop fyrede op for sine hits. Hip-hopperne kunne også glæde sig over gamle klassikere som "What You See Is What You Get", "Los Angeles Times" og en så fornem udgave at "Paparazzi" at kun Helly Hansen jakken manglede, mens crowden skrålede med på: "It's a shame you only in the rap game, only for the money and the fame!"

Men efter fire dage med "Which side is the livest", "Say Ho" og "Everybody scream" rutiner, manglede originaliteten i publikums-rockningen, så selvom showet var cool nok virkede det hele lidt stuerent og Xzibit blottede intet overraskende, hverken nye numre eller freestyles; han crip-walkede damn-near ikke engang til "Get Your Walk On". Roskilde må også tage den manglende farlighed på sin kappe, for lyden var gennemgående så lav, man uden problemer kunne føre samtale midt i teltet. Koncerten var - som så meget andet hip-hop - lagt om eftermiddagen, hvilket indbyder mere til stening end rocking hos publikum.

Heldigvis bestemte Xzibit og Krondon sig for at X-stra numrene var et godt tidspunkt at sætte gear-skiftet i overdrive, så de gik ud med stil da bl.a. superhittet "X" ramte crowden som en højre-venstre kombination. Xzibit var en fin oplevelse, og de fleste fans fik smæk for skillingen; men variationen udeblev så nogen XXL-oplevelse blev det ikke.

Se billeder fra koncerten her

1, 2,3, 4, 5, 6, 7 & 8

Billeder af Johan Spanner © Rapspot.dk

Posted by ptas at 20:36

Ikscheltaschel stationdrop

Klik her for at høre Ikscheltaschel gi' den op for Rapspot med kartoffelsalat i kæften.

Posted by m_dejean at 19:02

Promoe stationdrop

Promoe.gifVi fangede Promoe fra Loop Troop blandt publikum efter koncerten med Saian Supa Crew.

Klik her for at høre ham gi' den op for Rapspot.

Posted by m_dejean at 18:24

Første oplag af DJ Carsten mixtape udsolgt

Det er ikke til at stoppe tape-hustleren DJ Carsten. Efter 4 dages ihærdig sælger-stilo, er det første oplag af hans nye mixtape "Byens Pulz", allerede revet væk.

"Jeg har solgt 75 bånd i alt. Husk også lige at nævne at det er lavet i forbindelse med et graffiti-blad af samme navn, som Crema står for. Det er ikke på gaden endnu, men det kommer snart", fortalte han ind i mellem en af sine ihærdige peptalks til de sagesløse festival-deltagere.

Klik på links for at se billeder af DJ Cars10 i aktion! Billede 1 (Fotograf: Klaus Køhl) & Billede 2 (Fotograf: Klaus Køhl)

Posted by m_dejean at 17:10