19.07.2004

Farvel fra Roskilde-crewet

goodbye roskilde_04.jpgRapspot trækker teltpælene op og folder Roskilde Festival updatesne sammen.

Tak for i år til alle der fulgte med i hin regnvåde uge på Dyrskuepladsen hvor musik, øl, himmel og jord flød sammen til tonerne af Wu Tang Clan, Blackalicious, Dizzee Rascal, N.E.R.D, Promoe, Chords, Niarn, Gisli, Jokeren, Rent Mel, Quannum, Beenie Man, Michael Franti, DJ Krush, og mange flere.

Læs mere af "Farvel fra Roskilde-crewet"
Skrevet af Ann Noyd 17:55

17.07.2004

Byens Puls - Graf på Roskilde Festival

byenspuls_juli_2004.jpgHold tungen lige i munden, månedens Byens Puls er online med over 160 billeder!.

Roskilde Festivalen og Copenhagen Cruise er denne gang i fokus. Se Juni/Juli kollektionen her.

Se flere billeder af malerier fra Roskilde her

Byens Puls opdateres i et samarbejde imellem Rapspot.dk og Byens Puls Magazines.

Skrevet af Køhl 19:58

16.07.2004

Just Because...

Gift of GabI godt ti år har Quannum-kollektivet bidraget betydeligt til the Bay Areas altid væsentlige hip hop-scene, og de har efterhånden etableret sig som en af genrens mest modne, men stadig ekperimenterende crews. Ligeså kendte de er for vitalt sjælfulde plader, er de for et særdeles dynamisk og oplivende live show, og de festivalgæster, der tidligt lørdag aften troppede op i et overfyldt Odeon-telt fik så sandelig syn for sagen, da crewet leverede årets hip hop-fest.

Læs mere af "Just Because..."
Skrevet af Mat 17:44

15.07.2004

Redrama @ Nordic By Nature

redrama_nordic3.jpgHvis der er én ting, som man kan bruge som fællesnævner for danskere, svenskere og nordmænd, så er det at der er ingen af os, der forstår sig særlig godt på finsk eller det sære folk, som taler sproget. Det var dog ingen hindring for finske Redrama, da han indtog Pavilion og rockede teltet i den fællesskandinaviske ånd.

Læs mere af "Redrama @ Nordic By Nature"
Skrevet af Mismarie 21:40

12.07.2004

Gabbin' with The Gift

Gift of GabKort før han skulle give hvad der viste sig at blive sit brag af en koncert på festivalen, gav Gift of Gab fra Blackalicious sig tid til en snak med Rapspots hårdtarbejdende udsendte (ptas, Ann Noyd & mat). Det blev til en snak om hans nye soloalbum, såvel som de mere overordnede visioner han og hans faste arbejdspartner Chief Xcel har for deres musik. Gab var varm og imødekommende på en måde man kun sjældent oplever det i hip hop-sammenhæng, og udstrålede en sjælden modenhed og afklarethed, der vidner om lang tids erfaring som MC og menneske. Vi håber lidt af denne varme har overlevet oversættelsen til dansk tekst. 'Nuff said!

Læs mere af "Gabbin' with The Gift"
Skrevet af Mat 02:45

Provokere, onanere

AnticonAnticons til Roskilde festivalen udsendte - Alias, Passage, Bomarr Monk, Telephone Jim Jesus og Dosh - bekræfter i følgende interview med Rapspot, at provokationen som konstruktivt redskab er en af de fundamentale ideer bag deres musik, og lader sig generelt ikke tryne af undertegnedes forsøg på at problematisere deres tilgang til musikken. Den ironiske attitude diskuteres, så man fornemmer de store kunsteriske ambitioner, der ligger bag kollektivets forskellige projekter, og der antydes en række perspektiver i forhold til hip hoppens fremtidige udvikling. Stemningen var afslappet, nærmest stenet, og rigtig god, og de fem gjorde sig, trods tydelige træthedstegn, umage med at besvare en række spørgsmål som ikke blev helt så guerilla-agtige som det oprindeligt havde været hensigten.

Læs mere af "Provokere, onanere"
Skrevet af Mat 00:54

Linselus: Roskilde Rap Up

strommikl_linselus_roskilde.jpgEfter at have gennemrodet billedmapperne endte jeg med en lille håndfuld snapshots fra muddermarkerne. Der er kendte og mindre kendte rappere i heldige og mindre heldige situationer, præcis som der plejer. Get the gunshots going!!

Se lusen her!

Skrevet af ptas 00:19

11.07.2004

Promoelogi Del 2 - Tue & ptas maratoninterviewer Promoe

promoe_interview2.jpgMørket og regnet har formet et tagteam, der bombarderer Bonniers stand i Mediebyen med nattestemning. Det lægger på ingen måde en dæmper på Promoe, der først er ved at komme i gang. Som en ægte løber, der har overvundet muren, bringer han flere sandheder fra Looptrooplandcause these walls don’t lie.

I andet afsnit af maratoninterviewet med Promoe hører vi om drømmesarbejdspartnere, turen til Jamaica og synet på international politik.

Læs mere af "Promoelogi Del 2 - Tue & ptas maratoninterviewer Promoe"
Skrevet af ptas 19:09

Stationdrop - Jøden og Orgi-E samler flasker

joenorgie.jpgEfter Dizzee Rascal koncerten stødte jeg ind i Jøden og Orgi-E, der klagede over, hvor fattige Roskilde havde gjort dem. Men bare rolig de havde en løsning på problemet, download den her: (højreklik på linket og vælg 'gem som')


Jøden og Orgi-E samler flasker
.

Skrevet af ptas 12:25

10.07.2004

Interview med Freestylevinderen Tempo Bang

tempobangportrait_intw.jpgVinderen af Roskilde Skatescenes freestyle battle 2004 blev 16 årige Tor Bang, a.k.a. Tempo Bang. Jeg mødte ham på Roskilde Festivallen hvor vi begge fejrede fødselsdag, men hans gavebord var unægtelig mere imponerende end mit og inkluderede sponsorlir, et 1.prize grafittibanner og en overvældende sejr over mange unge, sultne modstandere; en sejr hyldet af hundredevis af tilskuere fra hele skandinavien.

Læs mere af "Interview med Freestylevinderen Tempo Bang"
Skrevet af Ann Noyd 15:20

Stationdrops - Promoe, DJ Large, Timbuktu, Supreme og Definite

promoe_large_timbuktu.jpgBackstage på Pavillionen møder vi dele af de norske og svenske optrædende til Nordic By Nature. Se dem give den op for moderskibet Copenhagen Rapspot ved at klikke på deres navne.


Promoe, DJ Large og Timbuktu
, Supreme (Looptroop) og Definite

Skrevet af Køhl 11:26

Flere Roskilde Slamlus

rosmudder_04.jpgSå er der kommet monster mange flere fotos op fra alle festivaldagene på Roskilde! Tjek alt fra danske rappere til goe kasser lige her.

Skrevet af Ann Noyd 02:44

09.07.2004

Snak med mad i munden – Interview med Chords

chords_interview1.jpgChords var en af de rappere, der markerede sig ekstra positivt ved Nordic By Nature med et show med høj international standard. Da eventet var afsluttet ville crewet gerne hurtigt hjem til Malmø, men eftersom Chords ikke havde spist endnu, var der lige plads til en samtale i catering arealet. Det blev en interessant meningsudveksling, som den svenske rapper afsluttede med en a cappella, der endnu engang cementerer hans klasse.

Læs mere af "Snak med mad i munden – Interview med Chords "
Skrevet af ptas 19:05

Opløftet lørdagssteneren

IMG_4002.jpgDet tjener til Roskilde-festivalens hip hop-bookeres ros, at de har fået øjnene op for genrens next school, og efterhånden hvert år kan præsentere kunstnere fra såvel hip hoppens avant-garde, som dens randområder. I 2001 blev vi således budt på spoken word-virtuosen og fusionsmusikeren Saul Williams, forrige år stod den på elektronikabeats og eklektiske rim fra Antipop Consortium og sidste år fik vi tre af de centrale skikkelser fra det New Yorks'ke pladeselskab Definitive Jux, som de seneste år har været arnested for et række af de mest overbevisende bud på en redefinition af hardcore hip hop.

Læs mere af "Opløftet lørdagssteneren"
Skrevet af Mat 02:36

Stationdrops - Jokeren, Attilla & Nappion

napjokattila.jpgBackstage til Nordic By Nature møder vi tre kunstere som har repræsenteret den danske afdeling af hip hoppen på Roskilde Festival. En særdeles veloplagt Jokeren, Attilla fra Rent Mel og Nappion som alle giver den op for moderskibet.
Download deres stationdrops ved at klikke på deres navne her
Jokeren
, Attilla og Nappion

Skrevet af Køhl 00:43