29.06.2004

Lady Saw - Bækkenbundsmusklernes dronning

LadyS.jpgMed sine seksuelt udpenslende tekster og sit skandaløse sceneshow er Lady Saw det nærmeste man kommer til dancehall’s svar på Lil’ Kim. Hun er indbegrebet af en sand dancehall-stjerne, i kraft af sin karakteristisk dybe og fantastiske stemme, sine sjove tekster og sin ruffneck-attitude.

Hun er én af de meget få kvinder blandt Jamaica´s patriarkalsk prægede dancehall-elite, og hun har samarbejdet med de helt store navne, såsom Beenie Man og Shabba Ranks. Man fornemmer at der sagtens kan være koldt på toppen blandt alle de cocoa butter indsmurte machos, men Lady Saw er bevidst om sin rolle som bannerfører for samtlige rude gals i dancehall’en. ”Det er dobbeltmoralsk, når mænd kan snakke om hvordan de ordner deres kvinder i den og den stilling, men hvis jeg siger at jeg godt kan li’ en bestemt stilling, bliver min sang aldrig spillet i radioen. Så jeg er ligeglad med andre folks mening, jeg bliver bare stærkere. Når folk generer mig, giver det mig bare mere styrke til at gøre det, jeg gør”, siger damen selv. Klassisk!

Lady Saw har ikke udgivet et helt album siden 99 Ways i 1998, men hun ladypromoe.jpghar til gengæld haft travlt med at gæsteoptræde. Ragga-divaen har medvirket på numre med mainstream-artister som Missy Elliott, No Doubt og førnævnte Lil’ Kim. Nu medvirker hun til for alvor at gøre Roskilde raunchy!
Tjek hende ud på Ballroom, lørdag kl. 16:30.
- Og i øvrigt kan det tænkes at Promoe smutter forbi scenen, når Lady Saw optræder. Han og Cosmic har nemlig boet hos hende, da de var på besøg på Moder-øen for at lufte dreads’ne!

www.ladysaw.net

Posted by Mismarie at 19:09