15.07.2004

Redrama @ Nordic By Nature

redrama_nordic3.jpgHvis der er én ting, som man kan bruge som fællesnævner for danskere, svenskere og nordmænd, så er det at der er ingen af os, der forstår sig særlig godt på finsk eller det sære folk, som taler sproget. Det var dog ingen hindring for finske Redrama, da han indtog Pavilion og rockede teltet i den fællesskandinaviske ånd.

Fluidman - host with the most, og Nappion - cohost with the comost, introducerer den unge finne for crowden som MTV-hitter, men det virker nu ikke som om folk har hørt noget særligt til ham før. Larmen stiger dog hurtigt fra specielt det svenske publikum, da de opdager hvem Redrama har med til at bemande stålhjulene. DJ'en er ingen ringere end Ken, Stockholms farligste, der lader teltet smage på et Redman nummer før Finland er i huset.

Sammen med backuprapperen ASA og Madcon's Critical indtager Redrama scenen og fanger med det samme opmærksomheden med et teknisk avanceret og legende flow. Lettere lavstammet og bleg som en hviderusser ser han ikke ud af meget, men alligevel er det som om han konstant vokser i spotlightet. Stemmen går klart igennem, flowet strikker sig præcist ind i taktslagene og for en tid er alle imponeret til over begge ører.

redrama_nordic2.jpgMen det varer ikke længere end at tælle yksi-kaksi, inden man indser man har hørt samme flow og rimkonstruktion fremført i næsten samme stemmeleje før, nemlig hos Eminem. Om han vil det eller ej, er ligheden så slående at det næsten bliver underligt. Redrama gør ellers sit for at levere sit eget udtryk, mange af numrene har en lækker reggae-undertone, og teksterne virker oprigtige og langt fra så karikerede som Detroit-rapperens. Specielt på Hang It Up , nummeret der hærgede MTV Nordic, viser han også at han er fuldt ud i stand til at matche hvem som helst i flow.

At finsk i sandhed er et finurligt sprog, får Redrama sin medrapper ASA til at illustrere med et vers på modersmålet, som man nok skal drikke betydelige mængder saunaophedet vodka for at decifrere. Det er jo helt i Nordic By Natures ånd med nye b-boy-lingvistiske udtryk.

Koncerten leveres uden problemer. Rapperne deles om tiden i rampelyset, og selv Ken Ring kommer ud foran sine pladespillere og repræsenterer. Mellem numrene joker rapperne lidt med hinanden, og man mærker at de ikke er roboter, der bare lirer teksterne af. Men når der skal rappes er der ingen pardon, så behandler Redrama og crewet mikrofonerne professionelt, og sørger for hvert vers går krystalklart ud i Pavilion-teltet.

redrama_nordic1.jpgUanset om Redrama og Eminem deler DNA-streng er det stadig et flow fra himlen han besider, og showet gav mange gode oplevelser af hans enderimsstærke rapstil. Det var et show med en høj standard vi oplevede, men man kan samtidig sige, det var uden de store højdepunkter. En jævn koncert fra en rapper med enormt talent er ikke desto mindre en fin oplevelse, så uden at gøre nogen fortræd leverede Redrama varen til Nordic By Nature.

3½ ud af 5 35stole.GIF

-
-


Læs Ann Noyds interview med Redrama fra hans sidste besøg i Danmark her.

Posted by Mismarie at 21:40