15.07.2005

Tak for i år - Roskilde redaktionen siger farvel

1gruppebillederoskilde2k5thumb.jpgRapSpotRoskilde Festival 05 vil gerne officielt sige tak for i år. Det har været endnu en fed, musikalsk oplevelse strakt over 4 fantastiske dage paneret i støv, sol og hiphop. Det var en hedebølge af rim og beats, men vi holdt hovedet koldt og leverede billeder og anmeldelser til jeres asses.

Læs mere af "Tak for i år - Roskilde redaktionen siger farvel"
Skrevet af Ann Noyd 21:04

14.07.2005

Roskilde Festival 2k5: Byens Puls Part 3

spidermanthumb.jpgVi er nået til tredje og sidste omgang af vores Roskilde Festival graffiti-trilogi 2005. Festivals-grafen har som altid været en stor succes ( – også for Roskilde Festival der har mere end halveret sine udgifter til rensning af graffiti siden 1999 da de lovlige vægge og graffitiudsmykningen blev indført). Det giver håb til at den gode tradition vil fortsætte. Jezpar og Byens Puls tager dig med HER.

Skrevet af Ann Noyd 23:40

12.07.2005

Roskilde Festival 2k5: Byens Puls Part 2

ethelthumb.jpgVi er kun halvvejs gennem den store Roskilde Festival graffiti-trilogi og mængden af fede pieces virker uudtømmelig. Ikke så sært når man tænker på at der gik 6 dage med 66 malere og en hel container fuld af cans til at sætte kulør på sommeren hele vejen fra Roskilde til din PC. Se med HER.

Skrevet af Ann Noyd 20:06

10.07.2005

Roskilde 2k5 - Nordic By Nature By Night Del 1: Fjärde Världen og Joe True

teltthumb.jpgVi befinder os på Roskilde Festivalens solsvedne plæne kl. halv to om natten. Forestil dig et telt der lyser og dunker af beats omgivet af sort nat og sværme af folk der driver til og fra i mørket. En kølig brise af frisk luft og lyden af hiphop på dansk, svensk og norsk. Du står dig ved Pavilion teltet lørdag nat på Roskilde Festival 2005 og du er udmattet, men stadig klar på at feste.

Læs mere af "Roskilde 2k5 - Nordic By Nature By Night Del 1: Fjärde Världen og Joe True"
Skrevet af Ann Noyd 12:28

Roskilde 2k5 - Nordic By Nature By Night Del 2: Gatas Parlament og Ataf Khawaja

teltthumb.jpgMat og jeg fortsætter diskussionen omkring Nordic By NatureRoskilde Festival 2005 med den norske rapgruppe Gatas Parlament. Fra hver sit udgangspunkt kommer vi frem til samme vurdering af gruppens præstation hin juli nat. Men kun én af os får set Ataf Khawaja, som gik sidst på, og dét blev en skelsættende oplevelse.

Læs mere af "Roskilde 2k5 - Nordic By Nature By Night Del 2: Gatas Parlament og Ataf Khawaja"
Skrevet af Ann Noyd 12:20

07.07.2005

Roskilde 2k5: Mit Roskilde Rap Up

smsmsm.jpgJa, det var så den festival og det kan konstateres, at bookerne med en enkelt graverende undtagelse generelt slap godt fra deres hip hop-program dette år. Jeg var meget skeptisk til at begynde med, men det har været en fornøjelse at se mainstreamen gå hånd i hånd med de mere eksperimenterende udtryk og således både få muligheden for at stå og råbe ”It’s 187 on a muthafuckin’ cop!” til den rutineprægede, men professionelle og absolut glimrende Snoop-koncert og digge alt fra hardcore østkyst-undergrund i selskab med The Perceptionists, over East End-grime i Pavillon fredag nat, til det store kæbetab over Patton og Rahzels mundmusik.

Læs mere af "Roskilde 2k5: Mit Roskilde Rap Up"
Skrevet af Mat 18:09

Roskilde 2k5: Kort dialog - Interview med The Perceptionists

blackdialogue.jpgEn times tid efter deres koncert, mødte Rapspot de tydeligt udmattede, men glade medlemmer af The Perceptionists Akrobatik, Mr. Lif og deres tur-DJ Therapy – til en kort snak om deres album, deres venskab og deres arbejde.

Læs mere af "Roskilde 2k5: Kort dialog - Interview med The Perceptionists"
Skrevet af Mat 04:11

06.07.2005

Roskilde 2k5: Solid as a Rock - Patton/Rahzel, Odeon, lørdag & Rahzel, Pavillon, søndag

rahzel-44.jpgEt af dette års festivals saftigste treats var multimusikeren og legebarnet Mike Pattons tredobbelte og typisk for ham meget alsidige koncertprogram. Således fik vi et vildt orgie i eklekticisme signeret Fantômas, en humoristisk udknaldet udforskning af de ikke-sproglige lyde, vore taleorganer blesser os med i selskab med den norske musiker John Erik Kaada og hans orkester, og sidst, men for hip hop-fans ikke mindst, hans optræden med beatbox-kongen Rahzel from the legendary Roots Crew.

Læs mere af "Roskilde 2k5: Solid as a Rock - Patton/Rahzel, Odeon, lørdag & Rahzel, Pavillon, søndag"
Skrevet af Mat 11:54

05.07.2005

Roskilde2k5: Outlandish Indtog Arena

outlandish-23.jpgGruppen Outlandish deler vandene i hiphop herhjemme. Til syvende og sidst falder alle i en af to kategorier – dem der kalder det hiphop, og så dem der korser sig med håndtegn og pure benægter at det overhovedet kommer i nærheden af begrebet. Pop eller ej, rap er der i hvert fald, så jeg besluttede at kigge Brøndby Strand-bandet efter i sømmene på Roskilde Festivalen hvor de efterhånden har status af husorkester.

Læs mere af "Roskilde2k5: Outlandish Indtog Arena"
Skrevet af Ann Noyd 20:33

04.07.2005

Roskilde2k5: Rooots Ma.....hva for noget???

rootsmanuva-08.jpgRoots Manuva forsøgte at spille et Arena telt op, med sit velspillende band. Men det er svært at få gang i en koncert, når man ikke kan høre, hvad der bliver sagt.

Læs mere af "Roskilde2k5: Rooots Ma.....hva for noget???"
Skrevet af Gisli 14:39

03.07.2005

Roskilde2k5: The Game - Hate Him or Love Him

game-46lille.jpgDer er vidst ingen tvivl om Dr. Dres aktuelle signing The Game har haft fart på i studiet det sidste års tid! Et utal af mixtape appearances, nogle pre-hype albums og en solid debut LP på Aftermath med Dr. Dre bag roret. Tilføj en masse beef med de tidligere arbejdskammerater G-Unit og senest Death Rows tower of power Suge Knight og den unge Compton rapper har lagt i ovnen til de bedste vilkår overhovedet for en hurtig rise to fame eller en tidlig død! Ligesom 50 Cent er Game også engang blevet ramt af en håndfuld flyvende projektiler, hvilket i vores del af verden er en forfærdelig traumatisk oplevelse, men i L.A. og den amerikanske rapindustry ses som værende "Damn good street promotion!"

Læs mere af "Roskilde2k5: The Game - Hate Him or Love Him"
Skrevet af K-V 23:54

02.07.2005

Roskilde 2k5: Living Proof - The Perceptionists, Pavillion, fredag

perceptionists-42.jpgSammenholdt med sidste års forrygende Wu-Tang koncert, tyder årets hip hop-program på årets Roskilde på at det endelig er gået op for bookerne, at hip hop er en af de største og mest populære genrer i dag, og at store hip hop-navne rent faktisk findes og sagtens kan rocke Orange, som vi fredag eftermiddag blev vidne til, da Snoop fik noget der lignede samtlige festivalens teenagegæster til at råbe ”We looove you Snoop!” Forfriskende nok, selvom yours truly søger sin hip hop-pedigree på andre, mere utilgængelige græsgange. I år repræsenteres denne mere progressive hip hop af en række britiske grime-navne, mundmusikeren Rahzels team-up med gøglergalningen Mike Patton og så det New York’ske label Definitive Jux’ seneste showstoppere, The Perceptionists. Et noget løst og ufokuseret felt, der står ret markant tilbage fra de seneste års overvejende fine hip hop-udbud på Roskilde, men som med Perceptionists' show fredag aften alligevel blev sparket eftertrykkeligt hårdt i gang.

Læs mere af "Roskilde 2k5: Living Proof - The Perceptionists, Pavillion, fredag"
Skrevet af Mat 21:45

Roskilde 2k5: Snoop D-O Double Gizzle på orangizzle sizzle!

snoop-23.jpg"But I, somehow, some way/
keep comin up with funky ass shit like every single day" (Gin & Juice)

Snoop Dogg havde for 2 uger siden kun én gang tidligere gæstet Danmark og dengang i 1998 var han til manges store ærgelse signet til Master Ps moneymaking-and-no-skillz-havin No Limit selskab og havde slæbt en masse umusikalske labelmates med på scenen. Siden er det heldigvis gået den rigtige vej for mandens karriere og han er selv blevet en Big Dogg med eget pladeselskab, tv-serie, 2 sexvideoer, tøjmærke, dukke osv. Eftermiddagens koncert var hans anden i DK indenfor 14 dage!

Læs mere af "Roskilde 2k5: Snoop D-O Double Gizzle på orangizzle sizzle!"
Skrevet af K-V 20:07

Roskilde Festival 2k5: Byens Puls Part 1

cans.jpgByens Puls sprøjter igen den friske maling lige i øjet på dig. Jezpar har været rundt med kameraet og skummet fløden af de mange danske og udenlandske grafittimaleres pieces der smykker hele Roskilde Festivalen. Kig med HER!

Skrevet af Ann Noyd 19:46

01.07.2005

Roskilde 2k5: Linselus Part 2

usothumb.JPGLinselusen har atter bulldozet rundt i megacrowden under den bagende sol og spiddet godtfolk i megapixel mayhem. solbeskinnede blondiner, freaks og hiphoplovers gik op i en enhed af la dolce vita, ikke mindst under Snoop Doggs koncertbrag der bouncede Orange Scene big time. Se med
HER.

Skrevet af Ann Noyd 20:13