04.07.2005

Roskilde2k5: Rooots Ma.....hva for noget???

rootsmanuva-08.jpgRoots Manuva forsøgte at spille et Arena telt op, med sit velspillende band. Men det er svært at få gang i en koncert, når man ikke kan høre, hvad der bliver sagt.

Jeg havde glædet mig rigtig meget til at se Roots Manuva. Jeg forventede ikke en masse call and response party shit eller dansere, der stod og flexede g-strengen. Jeg ville bare have en lørdagsstener i selskab med en af de mc's jeg ser op til, og jeg ville rigtig gerne høre hans sange.

Jeg synes han er en fantastisk sangskriver, og hans funky dub-inspirerede lyd af meget mørk og stenet hip hop, er en af de få ting englænderne kan være rigtig stolte af. Fuck Big Ben, Roots Manuva is the shit.

rootsmanuva-65.jpgI starten af koncerten stod jeg lige foran scenen. Jeg troede virkelig jeg havde skudt papegøjen her. Det perfekte spot til den koncert, jeg havde glædet mig mest til. Jeg stod med en smøg i kæften, en bajer i hånden, og jeg havde lige pisset af. Life was perfect.

Bandet lagde ud med et tungt groove og en hypemand begyndte så småt at råbe Roots Manuva. Der kom gang i teltet. Så kommer hypemanden ind, sammen med Mr. Manuva. Men hvorfor er det næsten umuligt at høre hvad de siger?? Og hvorfor står hypemanden og siger en masse ting i mikrofonen, som der åbenbart ikke er lyd på??

I ain't no Sherlock Holmes, så mysteriet fortaber sig i hashtågerne. Roots Manuva rappede og man kunne ikke høre en skid. Lydniveauet var lige så godt som de mudderpøle, vi gik rundt i sidste år. Med andre ord, hvis man aldrig havde hørt om Roots Manuva før, så fattede man ikke en skid af, hvad der foregik! Jeg forstår ikke hvordan det kan lade sig gøre at have en lydmand i et telt med plads til en 15.000 mennesker, som ikke kan styre 2 (TO!!!) mikrofoner. De blev skruet op og ned efter behag. Jeg tror jeg talte 5 gange, hvor hypemanden eller Manuva, stod og sagde et eller andet i mikrofonen. Så går der ca. 5 sekunder, så bliver mikrofonen skruet op. Uprofessionelt og ekstremt nederen, hvis man var kommet for at høre, hvad Mr. Manuva egentlig havde at sige. Og det ville jeg virkelig gerne.

Nu kender jeg heldigvis mandens sange, så jeg fik da sunget med på Collosal Insight, Witness (One hope), Too Cold og Dreamy Days. Men det er da også kun, fordi jeg kan numrene til hudløshed. Ikke fordi jeg kunne høre noget i teltet.

Roots Manuva kørte den stenede stil på scenen. Han gik rundt og rappede, og så ud til at have det meget godt. Hans musik lægger heller ikke op til den vilde fest. Det er ekstremt stenet. Så hans presence var egentlig cool i min bog. Men når man ikke kan høre, hvad han siger, så bliver det bare kedeligt, og man står og bliver irriteret... Det var sku ikke det jeg havde brug for til en lørdagsstener, jeg ville meget hellere forsvinde ind i den fantastiske tågede verden Roots Manuva har opfundet på sine plader, men nærheden går ligesom tabt, når det ikke er til at høre, hvad han siger. Damn.

skrevet af: "Den sweaterklædte Smerte (der så småt er begyndt at vise tænder)"

Karakter 3 ud af 6 spots (koncerten burde have 2, men ok Roots Manuva er trods alt vildere end Big Ben

3 RapSpot Spots

Fotos af: Jens Lund Møller

Skrevet af Gisli 04.07.2005 14:39