03.07.2005

Roskilde2k5: The Game - Hate Him or Love Him

game-46lille.jpgDer er vidst ingen tvivl om Dr. Dres aktuelle signing The Game har haft fart på i studiet det sidste års tid! Et utal af mixtape appearances, nogle pre-hype albums og en solid debut LP på Aftermath med Dr. Dre bag roret. Tilføj en masse beef med de tidligere arbejdskammerater G-Unit og senest Death Rows tower of power Suge Knight og den unge Compton rapper har lagt i ovnen til de bedste vilkår overhovedet for en hurtig rise to fame eller en tidlig død! Ligesom 50 Cent er Game også engang blevet ramt af en håndfuld flyvende projektiler, hvilket i vores del af verden er en forfærdelig traumatisk oplevelse, men i L.A. og den amerikanske rapindustry ses som værende "Damn good street promotion!"

Efter ½ times forsinkelse i lufthavnen fyrede DJ Crystals (?) op for en gang prehype beats og varmede crowden solidt op på denne sidste fantastiske dag på festivalen.

Iført G-Unot shirt, rødt Blood bandana og en klassisk iced out medallion om halsen gik The Game på scenen til stor jubel for det imponerende fremmøde i og omkring Arena teltet.

Beatet til Westside Story fortjener topkarakter alene og med en dope live udgave sparkede Game showet igang på noget nær optimal vis.

Lyden var enormt diskant hvor vi stod ved indgangen til det store telt, men blev straks bedre, da vi rykkede ud i solen og kom lidt på afstand. Game gav den fuld gas med en ekstra rå stemme og et udmærket flow og man kunne ikke lade være at nikke med nakken til de gennemført svedige produktioner fra The Documentary alle særligt udvalgte og mixede af Dr. Dre himself.

En lowrider cykel var eneste rekvisit i showet udover et par flasker cognac (vi udlodder Games flaskeprop snarligt!), som en dansk b-boy blev tvunget til at tylle i sig side om side med Game før han fik lov at danse på scenen.

Ingen kan drikke mig under bordet proklamerede den kæphøje ungersvend over mikrofonen. Et par sange senere måtte han erkende, han var blevet godt ramt af den brune væske og fandt hvile på scenekanten for en stund. Det påvirkede dog ikke hans rap præstation, men sjovt nok hele showets struktur, hvilket vi kommer tilbage til sidst i teksten.

game-20lille.jpgDJ Crystals (stadig verdens wackeste DJ navn) blev i et lille pause indslag af Game præsenteret som værende Amerikas bedste DJ (?!), hvorefter han gav os en sød lille scratch rutine som vi klappede høfligt af, på trods af den var klasser under Turkman Souljahs fænomenale beatjuggle stadig brændt i hukommelsen fra gårsdagens Outlandish koncert.

Documentary numrene blev leveret tight og det kunne ikke være meget federe end da No More Fun and Games og det efterfølgende rotationshit Hate It Or Love It fik Roskilde crowden helt op at ringe med den klassiske boom bap lyd! Timbo bangeren Put You On The Game gik også klokkeklart ind på listen over fedeste live joints på hele festivalen. Til gengæld fandt vi hurtigt ud af, hvor indebrændt en lille dreng Game i virkeligheden var med hans konstante disses til G-Unit og 50 Cent. Han ville endda have os til at råbe en masse snavs om dem.

Forklaringen på beefens oprindelse var ifølge Game at 50 var sur over at Dres nye rapper havde fået alle de gode beats til sin plade og The Documentary dermed var endt som en federe plade end The Massacre (so very right you are 50!). I øvrigt skulle jeg hilse fra Game og sige at Olivia fra Candy Shop er en mand! Så var det vist nok med det gøjl...

...men næ nej! Game blev VED med at regne G-Unit disses ned fra en ellers så skyfri Roskilde himmel og jeg tror jeg taler for de fleste, når jeg siger vi havde fået nok af hans latterlige bitterhed. Manden fremstod jo som en retarderet klovn!

Hvad der kunne have været endnu en standard hyldest til 2Pac og Biggie blev forvandlet til herlig ufrivillig komedie, da Game insisterede på at flyve Pac og B.I.G. til København i helikopter med tilhørende lydeffekter and shit! Beatet til hhv. California Love og Hypnotize blev herefter udnyttet som backdrops til endnu et par julelege fra Games side.

game-115lille.jpgG-G-G-G-G-Unot! (efterfulgt af pistolskud i hobetal PRÆCIS som 50 Cent koncerten sidste år)

Hvis han ikke snart holder igen med bøffen, kan det meget vel være ham selv, der bliver fløjet ind fra det hinsides ved næste større rap koncert!

Nu kom vi til eftermiddagens mest bizzare udtalelse: I only have one album and no more songs. Fuck it I'll start the whole shit over - I don't give a fuck!

Og ganske som lovet gik Game af scenen og kom ind igen som om han netop var landet og påbegyndte de første numre på ny! Han missede totalt muligheden for at fyre en god joke af, da han ufortrødent fortsatte langt ind i sætlisten og endda ledte livligt efter b-boy'en fra før, så showet kunne blive en EKSAKT gentagelse!!

Efter en af de såkaldte freestyles (læs: et vers fra dis tracket 300 Bars and Running) vækkede Game os pludselig fra en behagelig lur i græsset med updaten om han officielt var løbet tør for sange og endnu sjovere, at han var Drunk... AND sick! Someone point me in the direction of the Copenhagen Hospital!

Ærgerligt Game forpurrede muligheden for at lande en seriøs topkarakter, det startede altsammen så gangsta!

Sætlisten:

Westside Story
Higher
Put You On The Game
Dream
Start From Scratch
No More Fun and Games
Hate It Or Love It
How We Do
Documentary
Church For Thugs

Vers fra 300 Bars and Running

3 ud af 6
3 RapSpot Spots

Fotos af: Jens Lund Møller

Posted by K-V at 23:54