25.11.2003

Ann Noyd: Skribent, Ann-Melder, fotograf og boardmoderator

Ann-melder, interviewer, skribent, fotograf, boardmoderator m.m.

Interesser: hiphop, tegning, maling, kunst, film, litteratur.


Yndlingsrappere: B.I.G. Pharoahe Monch, Last Emperor, Biz Markie, Slick Rick, Eminem, Brother Ali, Slug, Lauryn Hill, Method Man, Redman, B.I.G., Talib Kweli, R.A. The Rugged Man, B.I.G. Dr. Robot, Suspekt, L.O.C, Kasper Spez , Joe True, Superdejen, Paulo, Nappion.


Opture: Al hiphop med fede beats og reflekterende tekster (eller bare et uforskammet fedt flow). At se horrorfilm i biografen med fellow filmfreaks. Bispebjerg Kirkegård - meget mindre sololie end Assistents, præriehunde, Isley Brothers, Curtis Mayfield og Al Green blandet op med den rette mængde spiritus, karbade og iskold cola, yakiniku, Chris Cunningham musikvideoer, Fanny & Alexander, Rainer Maria Rilke, Gary Larsons Langt Ude tegneserier, at stene: Animal Planet, alle programmer med Richard Attenborough, Frasier, Søren Ryge, Pimp My Ride og VH1 (helst samlet).


Nedture: Samlebåndsbeats fra producere der er faldet i søvn på laurbærrene, kiddoe-rappere der prøver at droppe mega livserfaring og knowledge i deres tekster. Folk der repper deres bydele helt vildt (– få dog en identitet der fylder mere end et postnummer!). KODA. CDér uden ordentlige covers. Folk der aldrig ændrer mening. Arrogante branchefolk der knepper kulturen iført designer tøj. Uprofessionalitet og smålighed hos arrangører, venues o.lign. DJs der fusker.

Anmeldelseskriterier: Jeg vurderer den enkelte plade bl.a. i forhold til andre udgivelser lavet af samme kunstner. Er der tale om en ny kunstner vurderer jeg i forhold til andre kunstnere i samme boldgade og originalitetsfaktoren i forhold til andre lignende udgivelser.

En dansk kunstner måles som udgangspunkt op imod andre danske kunstnere da deres univers har en identifikationsværdi, for os, som adskiller dem fra amerikanske rappere. Derfor kan en dansk plade godt få maksimum karakter selv om det for nogle synes uretfærdigt hvis ikke rapperen er på højde med Rakim. Menes det at karakteren er på international skala vil det fremgå af teksten.

I anmeldelsen af en plade forholder jeg mig alene til den plade og ikke til kunstnerens samlede karrierre da det ikke er den man køber i butikken. Jeg kan derfor sagtens give en meget lav karakter til en genial kunstner eller en høj til en ringeagtet kunstner hvis de hver især har lavet noget jeg mener er uheldigt/heldigt.
Min vurdering bygger på de observationer jeg har foretaget efter mange intense gennemlytninger af pladen på såvel tekst som lyd samt levering. I bund og grund er den udtryk for personlig smag, men den uddybes for det meste i en række argumenter og indtryk som udgør anmeldelsen.

E: annnoyd@rapspot.dk

Se flere RapSpot medlemmer her
Ann Noyd, Bo Pee, Hardflip Johnny Lund, Jølaw, K-V, Køhl, Mis Marie, Ole A, PapiChulo, ptas, Risky, Simon T, TC og Tue

Skrevet af Papi 25.11.2003 12:00