09.07.2008

Roskilde 2k8: L.O.C. @ Orange

loc5lille.jpgDagen var kommet hvor dansk hiphop skulle bevise, at den havde vokset sig op på højde med rock og pop genrerne. Der skulle bekræftes at den ikke længere kun er et undergrundsfænomen, men at den er klar til at underholde, og blive anerkendt, på Danmarks største scene. Hvis der er nogen der kunne bestå manddomsprøven, var det selvfølgelig Mr. Liam O’Connor. Det skal ikke kunne siges, om det var en advarsel, at vi 30 minutter inden koncertstart fik de først regndråber på dette års festival. Men i hvert fald var der fyldt godt op på plænen foran Orange.

Efter en lille introvideo, der endte med at L.O.C. fik smadret en flaske i hovedet af Rune Rask, indtog han endelige den enorme scene. Man kunne med det samme se, at L.O.C. havde glædet sig. Han var veloplagt og iført et hvidt kostskole jakkesæt, der strålede om kap med hans smil. Den dystre `Blod i min hud´ startede showet med kraft, og ´Drik din hjerne ud´ fik gang i den tidlige fest. Det var helt surrealistisk, at se L.O.C. så højt oppe og have så meget overskud og selvtillid. Han blev akkompagneret af Rune Rask, Jonas Vestergård (Lounge Lizzards) og den siddende energibombe Ulf på trommer.

loc2.jpgDer var ingen tvivl om, at Liam nød at stå foran så mange mennesker. Man kunne frygte, at hans stemme ville drukne på den store scene, men heldigvis blev alle fordomme gjort til skamme. L.O.C. nåede hele vejen ned til de bagerste rækker med sit fængende flow og knivskarpe stemme. Røgen sprøjtede op omkring ham under ´Uptivupti´ og stjernen var i centrum. Der var vist ikke mange, der tvivlede på at; ”Hvis jeg vil nu ku jeg køb min egen limosine”. Han var i så godt humor, at han lige lavede et par Michael Jackson moves, inden han grinende gik videre med festsangen `Få din flask på´.

Han havde ingen gæsterappere med på hverken remixet af ´Havnen´, `Fra mit kvarter´, ´Ingen diskussion` eller Nephew sangen `Hospital´, men L.O.C. fik folk op at køre helt alene. Til gengæld kom Veto ind til `#%!@ Mig nu´, hvor der er blevet samplet fra deres sang; ´Cannibal´. Liam startede med sit vers, hvorefter Troels Abrahamsen sang deres oprindelige sang. Smuk musik i det varme vejr, hvor solen nu skinnede fra en næsten skyfri himmel. Vi fik selvfølgelig også klassikeren `Frk. Escobar´, hvor crowden næsten overdøvede L.O.C. under omkvædet.

Efter ´Hvorfor vil du ikk´ gik han over til hans mere hardcore tracks, og da han begyndte, med `CFX´ kunne man kun håbe på, hvad der så ville ske. Som Rapspot havde gættet, kom Bai-D løbende ud og rappede sit vers i omkvædet, til et kæmpe jubelbrøl. Gemt bag solbriller og et ondt smil på læberne, var han med til at sparke koncerten op på et endnu højere niveau. Da musikken bagefter startede til ´Din største fan´, og det blev tid til Orgi-Es vers kom han vadende overleget ud på scenen kun iført badekåbe og westling/ latex / fetich maske, der gjorte ham både uhyggelig og arrogant. Bassen gik lige i brystet, da dansk hiphops absolut klammeste fyr stod i front på Orange scene. Da de gik videre med `Slik` steg temperaturen et par grader alt imens armene kom op. Det var forbløffende, forførende og forfærdelig vildt.

loc3.jpgL.O.C. var helt bevæget, da der blev sunget med for fuld hals på hans to hits; `Undskyld´ og ´Absinthe´, der begge var klare publikumsfavoritter. Så da det blev tid til de obligatoriske ekstra numre, gad han ikke gå ud fra scenen, for at blive klappet ind igen. Han gik bare lidt i baggrunden, imens der taktfast lød ”L.O.C. – L.O.C.” udover plænen. Da han kom frem igen, afslørede han, at han lige var kommet i bukserne, før det orale mesterværk ´Fellatio´ bragede ud.

Han bekendtgjorde, at der var noget, han altid havde ønsket sig at gøre på Orange scene, siden han havde været helt lille. Hvorefter han gik ud, sammen med Rune Rask og Jonas Vestergård, og hentede en rockguitar til dem hver. Man troede lige, at de ville spille et par akkorder, men i stedet smadrede de dem brutalt ned i scenegulvet til euforisk jubel. Men henrykkelsen var endnu større, da Simon Kvamm kom ud til `Superbia´, og de hvinede teenagepigerne fandt kameraerne frem.
´Xxx couture´ blev nummeret, der afsluttede det hele. Liam takkede publikum for, at de havde været med til at gøre denne dag til en af de største i hans liv, hvorefter han lagde sig på knæ og kyssede scenen. Han vidste godt, at det var hans livs koncert, som bliver meget svær at overgå.

loc6.jpgDet havde været et stort Roskilde øjeblik og helt sindssygt at se L.O.C. på Orange scene. Det var tydeligt, at han følte sig hjemme med den imponerende udsigt udover det store menneskehav. Det kan godt være han missede et par linier en enkel gang, men helhedsindtrykket var overvældende, blæret og overfantastisk. Liam O´Connor bestod med glans og overskud.

6 ud af 6 spots

Foto: Maria Zia
(Klik på fotos for fuld størrelse)

Skrevet af Jaycob 09.07.2008 arkiveret under LiveSpot |