06.07.2010

Roskilde 010: Hocus Pocus @ Odeon (fredag)

Når man snakker fransk hiphop, så hedder trylleformularen Hocus Pocus, og de stod på programmet fredag nat. Nephew havde trukket de fleste festivalgæster til Orange, men alligevel var der mødt mange op for at overvære den franske blanding mellem hiphop, funk, soul og jazz.

Det var et meget energisk show de leverede, og DJ´en brugte mange engelske brudstykker i sine scratches, så man i hvert fald kunne følge lidt med i emnerne. Den bløde jazzede soul blev suppleret med blandt andet trompet og saxofon, så der ingen tvivl var om, at Hocus Pocus var kommet til Roskilde.
Hocus Pocus har haft stor succes i hjemlandet, og er ofte blevet sammenlignet med The Roots. Denne dag var frontrapperen 20Syl bakket op af en DJ og et seks mand stort band, der overhovedet ikke viste tegn på jetlag efter turen fra Nantes i Frankrig. Selvom klokken nærmede sig to om natten, så var der ingen træthedstegn at spore. Især 20Syl var sprudlende og ekstremt tændt på at nedbryde de sprogbarrierer der måtte være. Han var super tight over beatsne, og så er det ikke altid vigtigt om man forstår gloserne.

Alligevel begyndte det at blive sent for mange folk, og crowden svandt langsomt ind. Grunden kunne også være at mange ville overvære Den Sorte Skoles jubilæumsshow. 20Syl prøvede på gebrokkent engelsk at fastholde stemningen ind imellem numrene, men det blev i stedet til for meget snak, når man bare ville høre deres glimrende musik. Han forsøgte også at få publikum til at synge med på de franske tekster, men det lykkes ikke helt. En stopdans var heller ikke nogen succes, og da en af bandmedlemmer praktiserede en ikke særlig god beatbox, så var niveauet tæt på at dale. Men heldigvis har Hocus Pocus en meget teknisk dygtig rapper, der sagtens kunne bære det på sine skuldre, og præsterede en rigtig god live-performance.

Selvom der nok var sprogvanskeligheder hos mange, så viste Hocus Pocus at musik godt kan være universel. De fremførte et medrivende show med 20Syl i front som den store oplevelse, der lå helt tæt over det velspillende bands musik. De havde lidt svært ved at holde publikums opmærksomhed hele vejen, men nåede at vise hvorfor de er populære i Frankrig. Trylleformularen fungerede og Hocus Pocus gjorde et godt indtryk.

4 ud af 6 spots
null

Foto: Bo Pee

Skrevet af Jaycob 06.07.2010 arkiveret under LiveSpot |