16.08.2011

LiveSpot: Wiz Khalifa i Vega, 14. august

mg_2327Man må sige, at det er gået hurtigt for Wiz Khalifa, der siden hans major-udgivelse ‘Rolling Papers’ nærmest kun er blevet større og større for hvert nyt hit, der er blevet spyttet ud. Og selvom det måske kan overraske, at han formår at spille for et udsolgt Vega i et land som Danmark, så er det blot en indikation af, at hans hitpotentiale for længst har bredt sig ud over hans egne breddegrader.

Koncerten startede, som den slags hiphop-koncerter nu engang gør, med en over-hyped DJ, der så småt prøvede at gøre folk klar til aftenens hovedperson. Med små 10 minutters spil, og efter et par velvalgte hits fra Dr. Dre, Tyler og ikke mindst Rick Ross, var publikum da efterhånden også godt varmet op til at tage imod den unge Wiz Khalifa, som gjorde sin entré til stor jubel fra publikum.

Wiz åbnede straks aftenen med ‘When I’m Gone’, der agerede som det perfekte åbningsnummer og bød det tændte publikum op til fællesrap og fællessang helt fra starten af. Nummeret blev efterfulgt af en samling af hans største mixtape-hits, og blev modtaget med lige stor entusiasme fra publikum, hvis gode humør tydeligvis smittede gevaldigt af på Wiz. Med numre som ‘I’m A Star’, ‘Reefer Party’, ‘That Good’ og ikke mindst ‘Taylor Gang’, fik Wiz indfanget publikum, godt hjulpet af krumspring og en utrolig karismatisk og indlevende optræden, som publikum gengældte i form af massiv jubel hen over det tætpakkede Vega.

Anden halvdel af koncerten var tilegnet hans nye plade ‘Rolling Papers’. De mere melodiøse og omkvædsprægede tracks derfra fungerede som det perfekte modspil til mixtape-numrene. Publikum fik virkelig muligheden for at rappe/synge med på hans mange hits.

‘Wake Up’, ‘Fly Solo’ og ikke mindst ‘On My Level’ blev rappet og sunget ord for ord af publikum, som blot fik mere og mere energi, som koncerten nærmede sig sin afslutning. Hele herligheden sluttede selvfølgelig af med monster-hittet ‘Black & Yellow’, som fik taget til at lette på Vega denne regnfyldte søndag aften, og alt i alt må man sige, at Wiz bestemt leverede varen med karismatisk og energisk optræden, blandet med en klog og velvalgt sætliste.

Det er dog ikke ensbetydende med, at det hele var rosenrødt, idet hans hitprægede koncertskabelon bestemt også blev på bekostning af, at gøre aftenen til noget helt specielt for de mange fremmødte.

Under flere af numrene, i særdeleshed de sangtunge af slagsen, var der indsat et underlægningsspor med Wiz Khalifas vokal. Det er ikke ualmindeligt, og hjælper ofte kunstnere som mangler lidt mere power til at nå ud over scenekanten med deres vokal – især på spillesteder, hvor lyden er mangelfuld. I Wiz’ tilfælde var det dog dybt unødvendigt, idet han mestrede både rap og sang med masser af kraft, og underlægningssporet gav i stedet flere gange indtrykket af play-back. Det var virkelig en skam, for det tog en del af den charme som Wiz ellers bragte til bordet og enkelte steder overdøvede underlægningssporet Wiz, hvilket blev særligt tydeligt i kraft af Vegas rammer, som bestemt ikke lider under dårlige lydforhold.

Selve koncerten varede heller ikke mere end 60 minutter, fra det øjeblik Wiz indtrådte scenen til han forlod den igen. I kraft af den meget stramme sætliste og hans enorme energiudladning på scenen, kan det selvfølgelig diskuteres, hvorvidt han ikke havde leveret tilstrækkeligt.

Der skal dog ikke lægges skjul på, at koncerten blev afsluttet meget brat, idet han straks efter ‘Black & Yellow’ takkede af og forlod scenen. Efter et par minutters venten fra publikum, som havde håbet på bare lidt mere, blev det tydeligt, at Wiz ikke ville give et ekstranummer.
Utilfredsheden var til at mærke hos flere publikummer, som tydeligvis ikke var tilfredse med den pludselige afslutning. Det var en kæmpe skam i forhold til det opbyggede momentum, som i sidste ende fik hele oplevelsen til at fremstå som afbrudt samleje. I stedet for at forlade Vega i en dejlig koncertrus, gik man derfra med en ambivalent følelse af, at være gået glip af det bedste.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Wiz leverede varen. Men med en mildest talt problematisk lyd og en manglende forståelse for sit publikums ønsker, manglede der stadig en del før Wiz Khalifas optræden kan kategoriseres som meget andet end “blot” god.

4 ud af 6 spots

Foto: Kenneth Nguyen (klik på skuddene og de vokser på dig)

Skrevet af SPOL OP! 16.08.2011 arkiveret under LiveSpot |