04.07.2013

Roskilde 013: Onsdags Rap Slam Battles @ Street City

img_7960Sidste dag med Rap Slam Battles på Roskilde Festival skulle vise sig at blive en noget tvivlsom affære, hvor flere deltagere, såvel som publikum, godt kunne have ønsket sig et andet sted hen…

Onsdag stod den på internationale battles. Første battle var mellem Jeff fra Lund, Sverige og Particle Man fra Silkeborg, Danmark. Begge havde tre gange 90 sekunder til at ydmyge hinanden. Kun en af deltagerne udnyttede alle 270 sekunder.

Jeff startede ud og var meget energisk, men allerede kort inde i hans første rutine stod det klart, at publikum ikke var med og ikke havde samme energi som Jeff. Ved første kunstpause, hvor Jeff ventede på grin og klapsalver var der tavs som graven. Sådan fortsatte det – kunne folk ikke forstå hvad der blev sagt, når rappen var på engelsk? Var der dårlig lyd? Var joken ikke god eller var publikum sløve? Holdte publikum med danskeren? Uanset hvad, så skulle det vise sig, at publikums manglende respons var symptomatisk for resten af runderne i denne dags Rap Slam Battles. Selv Particle Man, hvis levering i øvrigt var noget kedelige og virkede som om, at han egentlig ikke rigtig gad stå på scenen, havde ingen rigtig hjemmebanefordel. Han formåede ikke at høste mange klapsalver trods diss af svensk mad og Jeffs manglende evner inden for oralsex.
Anden runde var ikke mere ophidsende, da Jeff efter ganske kort tid på mic’en choker. Dette ganske ironisk, da han i sin første runde havde brugt energi på at rappe om, at han lige havde skrevet sine rim – måske han skulle skrive dem i bedre tid næste gang, så han havde mulighed for at huske dem? Noget bedre gik det for Particle Man, men også han formåede at choke en smule. Tredje runde var ikke meget anderledes, da Jeff blankt erkendte, at klappen var gået ned og derpå gav mikrofonen til Particle Man, der meget let kunne hive sejren i land.

Efter en overstået battle, der knap kan kaldes for en egentlig battle, undskyldte konferencierne, Luxshan og Steffen, at battlen var blevet sat op i sidste sekund, og vi derfor måtte bære over med deltagerne. Bevares, der var jo endnu en battle denne dag. Denne skulle dog ikke vise sig at være meget anderledes.

Battle nummer to stod mellem danske Spirited Sage og englænderen og fænomenet Mark Grist. Mark var første mand på mic’en. Han gjorde det fremragende, havde gode puchlines om Sages hoved og skyndte sig at parere for eventuelle disses ved allerede at påpege, at han ikke var typisk brite med finurlige rim om blandt andet det engelske kongehus. Endvidere var der linjer om, at Sage var så ensom, at Laura Croft var hans eneste ven.
Nu var det så Sage, der havde serveretten. Da han fik mikrofonen i hånden, lignede han mest af alt et stort spørgsmålstegn, og fumlede med ordene – var dette en gimmick fra hans side, eller var den berømte klap gået ned? Var han starsturck? Det var svært at sige som publikum, men Sage fik gennemført en meget meget sløj runde, før han overlod mic’en. I anden runde røg Mark Grist lige i flæsket på Sage og dissede blandt andet med, at Spirited Sage lød som navnet på en dameparfume, at han kun kunne rappe om weed og havde dårlig udtalelse. De skarpe disses må have ramt Sage hårdt, eller også må han være gået helt i sort, for igen så han helt blank ud og forsøgte sig at klare sin runde ved at freestyle nogle usammenhængende linjer, før han stoppede.
Grist gik i gang med sin tredje runde, der virkede ligegyldig og ironisk nok handlede om, hvor meget Sage havde pralet – manden havde knap nok rappet tre sammenhængende linjer! Efter Grists tredje runde erkendte Sage sit nederlag og droppede runden, hvilket nok var meget fornuftigt.

Rap Slam Battles er et spændende fænomen, men denne dag fremstod det ikke sådan. Dårlig lyd, mangel på opbakning blandt de fremmødte Roskilde-gæster, og deltagere, der endnu ikke var klar til at fremføre deres tekster, var alle faktorer, der gjorde, at de internationale Rap Slam Battles i år var en kæmpe fiasko. Når dette er sagt, så hatten af for alle de rappere, der var oppe på scenen til Rap Slam Battles, uanset om de kunne huske deres tekster eller ej.

Foto af Julaw (klik for større skud, og se flere i vores linselus fra warmup-onsdagen)

Læs også reportagen fra den dansksprogede og mere vellykkede Rap Slam-tirsdag

Skrevet af Johnny Lund 04.07.2013 arkiveret under LiveSpot |