06.07.2013

Roskilde 013: C2C @ Cosmopol (torsdag)

mg_1609Tekniske problemer ved Cosmopolteltet havde udsat C2C-koncerten. Den ekstra ventetid virkede dog ikke til at skræmme den store horde af forventningsfulde festivalgæster væk. En halv time efter annonceret tidsplan, stod de fire franske frølårsgnaskende turntablists endelig klar bag deres fladhjul og foran et helt pakket Cosmopoltelt. C2C var parate til at vise Roskilde, hvorfor netop de har vundet titlen som verdens bedste DJ-crew fire år i træk.

C2C efterlod ikke megen plads til præsentation af crew, men lagde for starten hårdt ud og lod hænderne gøre arbejdet for dem. Ingen andre på scenen end dem, fire pladespillere og fire mixere, var fundamentet for DJ-bandet. En solid start med et tunstungt beat skabte med det samme glæde blandt publikum, hvis tålmodighed var blevet testet. De belønnede hurtigt bruddet med tavsheden med dans på stedet og jubeludbrud. Det var dog ikke kun pladerne, der kørte rundt denne aften. For at tænde ekstra op under publikum, lavede djsne et par velindstuderede body tricks, snorede rundt om hinanden og byttede pladespillere. Dette påvirkede ikke musikken, som stadig var i sync og det efterlod tilskueren med en følelse af højt overskud hos djsne og indtryk af, at disse folk havde styr på deres shit.

Undervejs blev der plads til en lille gimmick, hvor C2C lod sig dele i to hold, nemlig de to grupper-i-gruppen Beat Torrent og Hocus Pocus (begge grupper har optrådt på Roskilde Festival før i forskellige sammenhæng). Herpå battlede de hinanden på cuts og scratches til stor begejstring. Uheldigvis var lydniveauet under showet ikke så højt som man kunne have ønsket, når der var så mange mennesker til koncerten. At lyden ikke var højere kan muligvis skyldes de tekniske problemer, der forsinkede koncerten.

Showets højdepunkter var en udvidet opførsel af deres radiohit ’Down the road’ med en massiv cut back-karrusel, hvor Djsne konstant skiftede plads og DMC-settet fra 2005, der viser deres øre for gode melodier og forståelse for opbygning af numre. Her bliver lytteren hevet på en musikalsk rejse i genrer, hvor vi starter i swing, efterfulgt af en afstikker til sambarytmer for til sidst at ende i en omgang solid blues, der er en Robert Johnson og B.B. King værdig. Men også da C2C gav deres håndled en pause, for at stoppe ud på scenen og rappe Beastie Boys’ ’Intergalactic’ med tyk tyk fransk dialekt, syntes der ikke at være i øje tørt under teltdugen på Cosmopol. På trods af, at de fire franskmænd det meste af tiden havde deres øjne fokuseret på crossfaderen og den roterende pladetallerken, formåede de på fornem vis at komme udover scenekanten. Ikke nok med, at koncertgængerne fik forkælet deres ører, der var også lir til øjnene. Dette i form af ekstremt flotte og velkoordinerede visualz, der i høj grad fulgte den enkelte djs lyde og cuts.


C2C er måske ikke på samme høje tekniske niveau som tidligere store DJ crews såsom The Allies, Invisbl Scratch Piklz og Scratch Perverts. Til gengæld kan de sammesætte en rutine med sans for helheden, der fanger publikum, er mere melodiøs og stadig har et højt teknisk niveau, uden at blive for nørdet. Dette beviste de torsdag nat på Cosmopol med en ordentlig fest, hvor koncertens største problem umiddelbart var en forsinkelse og den lave lyd showet led under.

5 ud af 6 spots
5spots

Foto: Kenneth Nguyen

Skrevet af Johnny Lund 06.07.2013 arkiveret under LiveSpot |