09.07.2013

Roskilde 013: Azealia Banks @ Cosmopol (søndag)

mg_2788Azealia Banks skulle på en varm, varm sidste dag på årets Roskilde Festival få publikum i gang og skabe en fest med sin uptempo hip hop. Dette formåede Yung Rapunxel sådan set glimrende.

Roskilde Festival 2013 var i sandheden forsinkelsernes år. C2C, Angel Haze og Rihanna måtte publikum alle vente på. Azealia Banks lod sig tydeligvis inspirere af dette, for en hvid, venlig og lidt mere maskulin udgave af hende trådte på scenen 16.05. Altså Per V. Han kunne fortælle, at koncerten var udskudt en halv times tid, men masserne ventede pænt på den unge rapunzel. For at få humøret op havde hun med sig slæbt en DJ af en kvalitet, man vel typisk møder på Crazy Daisy. DJ’en fik lige fik lige en fem minutters tid til at gøre det tålmodige publikum klar, og herefter trådte aftenens hovedperson omsider på scenen. Azealia Banks sendte tankerne tilbage til Rihanna fredag aften på Orange. Hvis Ri-Ri altså havde været maskulin og stripperagtig i udseendet.

Alt var dog tilgivet fra publikums side, da de første par numre satte godt gang i Cosmopol. En lav lyd kunne ikke fjerne fokus fra, at Banks i den grad kan flowe på en måde, der kan gøre mange mandlige kollegaer misundelige. Publikum blev vidner til en atypisk hiphop-koncert med festen i fokus, hvilket naturligvis også klæder Azealias musik. Selve opsætningen med uptempo hip house, Azealia, og dansere der havde det en anelse for vildt, fejlede som sådan ikke noget. Trods den gennemgående ret lave vokal under hele koncerten, så formåede Azealia at vedholde publikums interesse fint med numre som ’Luxury’, ’No Problems’ og ’Jumanji’. Særligt på superhittet ’1991’ gik Banks’ fine mikrofonegenskaber og publikums forkærlighed for hende op i en højere enhed.

Til tider var vi dog også indlagt til ligegyldigt pjat ved hendes show. Dette tog sig ud i for meget dansetid og en god portion minutter til DJ Cosmo. Cosmo blev en flot understregning af, at alle virkelig kan være være DJs nu til dags. Vi bliv indlagt til dårlig scratch, som publikum dog overraskende applauderede pænt.

På tidspunkter stod man lidt og ærgrede sig over det dårligt matchede spilletidspunkt til Azealia Banks, for da ’Esta Noche’, ’Harlem Shake’ og ikke mindst ’212’ gjaldede ud af højttalerne, så var der ingen tvivl om, at en imponerende fest kunne være afholdt. Azealias show blev dog mere en frisk søndagsoplevelse for de tilbageblevne.

Banks bør bestemt ikke være pinlig over den første færd på dansk jord. Hun gjorde, hvad hun burde og kunne. Tidspunktet var bestemt ikke et, der matchede musikken, eller et lidt træt publikum, der dog gjorde sit for at klemme det sidste saft og kraft ud til ære for Frk. Banks. Fire små spots.

4 ud af 6 Spots

Foto: Kenneth Nguyen (klik for større skud)

Skrevet af Toobs 09.07.2013 arkiveret under LiveSpot |