09.07.2013

Roskilde 013: Orgi-E/Klamfyr feat. F1rsteholdet @ Arena (søndag)

img_8360Orgi-E/Klamfyr og F1rsteholdet kom, så og sejrede, da de spillede op til sen eftermiddagsfest på Roskilde Festivallens næststørste scene, Arena. ”Dette er uden tvivl min solokarrieres højdepunkt!!” afsluttede en tydeligvis beæret og lykkelig Klamfyr med at sige, da koncerten var ovre. Og det havde han uden tvivl ret i!

Stilen var allerede lagt fra start, da det lykkedes Danmarks måske klammeste fyr, med dertilhørende klamt band i elefanthuer, at fyre op for et halvtomt, døsigt publikum, der var udkørt efter en lang Roskilde.
Efter kort tid oplevede publikum den magi, der opstår ved gode koncerter. Den magi der gør, at man genvinder al tabt energi, glemmer alt om tid og sted og det hjerteskærende faktum, at der er et helt år til næste Roskilde Festival.

Klamfyr åbnede selvfølgelig op med ’Kommer snigende’ – efterfølgeren til Suspekt nummeret Klam Fyr (som han også spillede senere!) – hvilket var til stor begejstring for publikum, der gøs over, hvor klam teksten egentlig er. For man kunne høre og forstå hvert eneste ord, der kom ud af Orgi-e’s mund. Jo vist, drengen fra vestegnen har et af DK’s skarpeste flows, men også alle drengene fra F1rsteholdet, der skiftevis gæstede scenen, gik klart igennem højttaleren. Aldrig har jeg oplevet en så knivskarp lyd ved en hiphop koncert.

Og det selvom scenen yderligere var besat af Opa Opa Orkestar med seks blæsere, en hårdtslående Mikkel Villingshøj på trommer, elguitar, DJ Er Du Dum Eller Hvad og Jonathan Elkær Nielsen på keys. Med andre ord: scenen var proppet til bristepunktet med kunstnere, der nød koncerten – om end ikke mere – så ligeså meget som publikum.

Som en svingdør der åbner og lukker folk ind og ud, strøg det på scenen med forskellige drenge fra F1rsteholdet, der hjalp Klamfyr med nye, såvel som gamle, klassikere.

Publikum gav den godt op for Jooks, der tog sit vers og omkvæd på Rolig, Rolig og Mand 2.0. Senere dukkede Bai-d op, som både tog os tilbage til Suspekttiden og lidt slikken i røv. Og mon ikke også Xander lagde sin vej forbi og gæstede Orgi-e på nummeret Blinkende Lygter.
Den eneste nævneværdige featuring jeg kunne komme i tanke om manglede, foruden Troo.L.S selvfølgelig, var Tue Track og L.O.C. Men fuck det! Det skænkede publikum ikke en tanke, de havde nemlig travlt med at bobbe hoved og få de hænder op.

Festen kulminerede til slut, hvor samtlige, der havde optrådt ved koncerten pludselig stod på scenen. Publikum blev bedt om at sidde ned, hvorefter Klamfyr rappede Single Pik til lyden af House of Pain’s Jump Around. Publikum gik fuldstændig amok, og det varede længe før, at alle kunstnerne forlod scenen. De ville nyde nuet og det sidste glimt af den unikke udsigt, samtlige af Danmarks hiphoppere misunder dem for.

6 ud af 6 spots
6spots

Foto: Julaw

Skrevet af Nik Nak 09.07.2013 arkiveret under LiveSpot |