08.12.2007

Scandinavian Masters: De danske DJ’s taler ud

Scandinavianmasterssmall.jpgDet er kampdag, klokken den er kvart i 1210 og vi har landsholdstrøjen på. I aften er der Technics Scandinavian Masters 2007 i Amager Bio, og det lader til at blive en hed affære her i regnkolde december. Jeg tog en hurtig turntable-talk med DJ Diverze, DJ Needlesplit og DJ Credit om deres forventninger til konkurrencen.

Der er meget på spil for de tre danskere. De er oppe mod stærke norske og svenske modstandere, de skal leve op til hjemmebanefordelen, og sidst men ikke mindst skal de vise (record)playerhaterne, at de tager fejl så det batter, når de påstår DJ’ing er død i Danmark. De tre danske repræsentanter har ikke bare geografisk forskelligt udgangspunkt, deres tilgang til DJ’ing er også ret individuel. Her fortæller de, hvad de har lagt i ovnen til i aften og hvilke skills de bringer til drejebordet.

DJ Needlesplit

needlesplit.jpgHvem er DJ Needlesplit: DJ NeedleSplit er en rutineret herre på 33 år/33 rpm som fik øjnene op for DJ’ing da jeg så DM i 1987. Var fuldstændig solgt og vidste det var det jeg skulle. Købte mit udstyr og begyndte at efterligne Jazzy Jeff, Cashmoney, The Duke, Cutfather & Soulshock. Har deltaget i DM i (så vidt jeg husker) 1991, 1992, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2004, 2005, 2006 og 2007. Har reppet DK til VM og SM 2006 (nr. 3 til DM) og 2007 (nr. 2 til DM)
Hvad er dit stærkeste våben som DJ: Mit stærkeste våben som DJ er helt klart humor, mærkelige idéer med rekvisitter :o) og wordcuts. Det har altid været min force og fået mig til at skille mig ud fra mine tekniske dygtigere konkurrenter.
Hvad ser du mest frem til til Scandinavian Masters: Jeg ser mest frem til at være en del af en fed konkurrence, som måske bliver min sidste, så jeg vil gerne slutte af med manér. Men det bliver en hård en, der er rift om top 3! Og så glæder jeg mig til at høre Big K!!
Hvem er din største konkurrent: Mine største konkurrenter bliver helt sikkert Kid Sid, Final og Diverze. Det bliver en af dem der løber med titlen.
Har du forberedt et bestemt trick eller wordcut til at disse svenskerne og nordmændene: Jeg har så mange ting jeg gerne vil have med i de seks minutter og deriblandt også en lille diss-ting til Sverige og Norge.

DJ Credit

credit.jpgHvem er DJ Credit: jeg er 27 år og har snart været dj i 10 år. Jeg er battle-DJ, men bruger også mine skills på at være ude og spille diverse DJ-jobs, og jeg har været i forskellige grupper. Alt det til sammen har det kun gidet blod på tanden til at forsætte, og blive bedre ved at øve en del. Jeg har deltaget 6 gange til DM i Mix og opnået to tredjepladser.
Hvad er dit stærkeste våben som DJ: Min stærkeste våben er at være original og ikke kun gå efter at følge
trenden.
Hvad ser du mest frem til til Scandinavian Masters: Jeg ser frem til at fyre den af, og få en god aften.
Hvem er din største konkurrent: Min største konkurrent er dem alle sammen, da alle ka ha en god dag og
omvendt. Word up!

DJ Diverze

diverse.jpgHvem er DJ Diverze: Jeg er dansk mester 2007 og vicechamp 2004+5+6. I 2005 blev jeg også vicechamp i Battle for supremacy.
Hvad er dit stærkeste våben som DJ: Scratch og tempoet. Teknik, I guess.
Hvad ser du mest frem til til Scandinavian Masters: Jeg ser frem til at høre hvad der rører sig i Norden og selvfølgelig til at høre verdensstjerne-DJ’sne.
Hvem er din største konkurrent: Jeg ser Kid Sid som den største konkurrent, han er forsvarende mester and all. Final fra Norge kan også noget, så han er også i kikkerten som problembarn.
Har du forberedt et bestemt trick eller wordcut til at disse svenskerne og nordmændene: Strategien er ikke at disse nogen, men bare hype mig selv. Tanken bag er at vælger du at disse nogen anerkender du dem som konkurrenter og derved deres skills. Så jeg vil hellere være ligeglad med dem.

Det er som nævnt allerede i aften at de tre danskere kan opleves i konkurrence mod DJ Final, Kid Sid, Big K, DJ Ego og Handy Andy. Derudover er der showcases fra de tidligere og regerende verdensmestre Netik og Rafik, rap fra snart albumaktuelle J-Spliff og meget mere. Det hele starter kl. 19.00 og der er billetter til 165,- plus gebyr i døren, hvis du skulle være så uheldig ikke at have vundet adgangstegn her på RapSpot.

For billeder og lyd af danskerne og deres konkurrenter kan du besøge Scandinavianmasters.net og Myspace.com/scandinavianmasters.

Skrevet af ptas 08.12.2007 arkiveret under Interviews |