10.07.2012

Roskilde 012: Royce da 5’9″ @ Cosmopol (søndag)

img_9232Royce da 5’9”, du har ødelagt mit liv!

Okay, måske er det ikke SÅ slemt, men Royce, du ødelagde i hvert fald mit glimrende eftermiddagshumør, og forværrede mine Roskilde-tømmermænd med det tåkrummende makværk du kalder en koncert.

Det er sådan et show, man allerede fra de første spæde minutter – ja, sekunder – bare ved vil blive nedtur. En DJ Whatever råber og skriger i en mikrofon, som var han sindssyg. Lyden er skruet alt, alt for højt op, og de talrige skudsalver og ’rewindene’ plader, hjælper ikke ligefrem på humøret. Det føles som om det varer for evigt! Fuck, altså!

Royce kommer ind til elguitar-tonerne af ’Legendary’, som Eminem angiveligt har været med til at producere. Eller det vil sige, det, der skulle have været tonerne til ’Legendary’. Jeg sværger, jeg har aldrig i mit liv oplevet så elendig lyd til en koncert. Skrattende, overstyret og intet mindre end pinende for sjælen. Men på den anden side, hvis ham DJ’en har indflydelse på dette, er jeg ikke overrasket.
Royce fortsætter med egne numre fra seneste plade, ’Succes Is Certain’: ’Writers Block’, ’Where’s My Money At’, osv. Men han stopper konstant for at snakke ørerne af de stakkels fremmødte. Bla. Bla. Bla! Han snakker om sin fødselsdag i sidste uge og beder koncertgængerne om at ønske ham tillykke. Han får endda en gruppe godtroende og helt sikkert velmenende fans til at råbe udgivelsesdatoen på det nye album, han udgiver med gruppen Slaugterhouse. ”August 28th”, lyder det flere gange samstemmende fra de forreste fans i Cosmopolteltet. Men hvorfor, Royce, hvorfor?

Kid Vicious, en hæs motherfucker af en backup-rapper som er med på scenen, får lov at spytte et alenlangt acappella-vers. Det er fint nok, men vi behøver for pokker ikke 32 bars, vel?
Kort efter undrer Royce sig højlydt og længe over, at der pludselig bliver smidt en tandbørste op på scenen. Tja, måske kommer den bare fra en frustreret fan, der havde håbet på at opleve en nogenlunde seværdig koncert? Bifaldende bliver mindre og mindre, og det samme gør størrelsen på publikum. No wonder.
Hmm.. Måske er der faktisk en grund til al den træden vande på scenen. Ifølge RapSpots backstage-kilder forsøgte den kække rapper kort før showet at fortælle Roskildes musikansvarlige, at han altså kun ville spille i en halv time, og ikke i en hel som aftalt. – Fint, svarede arrangørerne. Men så bliver det også til halv løn.
Det var åbenbart ikke en handel, Detroit-rapperen synes om, så i stedet serverede han for sit publikum en halv times uinspirerende rap, med en halv times ren lortesnak blandet ind i midten. Bravo, Royce.

Er der slet ingen lyspunkter i dette show? Jo, altså de DJ Premier-producerede ’Hip Hop’ og ’Boom’ er fremragende numre, og får den ellers hårdt prøvede crowd til at rocke med. Og retfærdigvis leverer Royce bestemt også et par flotte dobbelttempo-vers på ’Fast Lane’ – hittet fra sidste års ’Bad Meets Evil’-EP. Men igen bliver glæden usædvanlig kortvarig, for den uduelige DJ bag pulten råber sit nonsens så højt, at det overdøver rapperens vers totalt. Suuuuk!

Royce slutter af med at spille Bruno Mars’ tøsede omkvæd på ’Lighters’, mens han siger tak til de temmelig få tilbageværende fans, der magtede at se på ham en hel time. Dette show var i bedste fald spild af tid, og i værste fald decideret disrespekt for de folk, der har investeret i en Roskilde-billet, blandt andet fordi Royce da 5’9” var blandt årets større hiphop-navne.

Fuck dig, Royce!

1 ud af 6 spots

Foto: Kenneth Nguyen (klik for større skud og se flere i koncertgalleriet fra søndag)

Skrevet af Falco Lamb 10.07.2012 arkiveret under LiveSpot |