28.06.2017

Roskilde 017: Last Man Standing

Tidsmaskinen til RF3K

Tidsmaskinen til RF3K

Check, check… ja, den er er stadig live! RapSpot har i nogen tid været hensygnende og det er der nok ikke så meget at sige til. Sitet blev undfanget i 1996 og har således ophøjet undergrunden i tyve år, samt leveret den bedste festivaldækning i dansk hip hop-historie siden 2002. Intet kan vare evigt. For undertegnede er Roskilde-dækningen et af de steder sitet har vist sig fra sin mest vitale, opfindsomme og generøse side og derfor er det ekstra meningsfuldt, at RapSpot i år kvikkes op til hvad der nok bliver sidste runde i Roskilde-manegen, inden lysene måske endegyldigt slukkes.

Nej, det bliver ikke fordums brede dækning med kritisk og alsidigt kritikerhold, top notch-fotografi, dybegående interviews og gøgl fra kanten. Meget i stil med sidste år, bliver det bare yours truly med den afgørende forskel, at vi end ikke har fotograf med denne gang. Dolo on this.

Jeg skal til gengæld gøre vores bedste for at vise, hvorfor RapSpot så længe var et brand kongerigets hip hop-hoveder kunne stole på. Selv er jeg nu kommet på festivalen i 25 år, og det er måske for længe, men jeg hæfter mig ved at det stadig er en lige stor oplevelse at være der, alderen, steneren og kynismen til trods. Jeg er lige så glad som dengang jeg stod oppe foran til Boogie Down Productions in 1992 og har således ikke meget at tilføje til mit 15-års bakspejl, bortset fra at stjernebarken nu er fyldt med endnu flere gode minder.

RapSpot har alle dage været 100% til kulturen. At den nu har bevæget sig et andet sted hen, ændrer ikke på det faktum. Vi er der i ånden, forever. 1 Love!

Skrevet af Mat 28.06.2017 arkiveret under LiveSpot |